Bedrijf 1: 8 november - familie De Wit te Benschop: Zij hebben een melkveehouderijbedrijf waar de koeien worden gehouden in een vrijloopstal op houtsnippers.
Bedrijf 2: 17 november - familie Swierstra te Weidum: Zij behalen een melkproductie van 7800 liter met 4,43 procent vet en 3,65 procent eiwit.
Bedrijf 3: 1 december - VOF van Schaijk-van den Biggelaar te Sint-Oedenrode: De droogstaande koeien en het oudere jongvee worden gehouden in een hellingstal.
Programma
10.30: Ontvangst met koffie of thee met een biologische lekkernij;
10.45: Opening door Wilbert Leermakers, sectormanager biologisch Agrifirm
'Welke taak vervuld Agrifirm in Duurzame landbouw?';
11.15: Jorrit Kiewik, Directeur van Youth Food Movement - 'Food for change, een frisse kijk op ons voedselsysteem';
12.30: Biologische lunch aangeboden door Agrifirm Feed;
13.15: Dierenarts Ruben Tolboom, Boehringer Ingelheim bv. Tijdens de rondgang over het bedrijf samen met de veehouders zal centraal staan. 'Herkenning van pijn en ongemak bij de koe, essentieel in het streven naar de duurzame koe.' NB: Op 17 november bij de familie Swierstra te Weidum zal deze inleiding verzorgd worden door Lucas Talsma;
14.30: Harrie van Kreij, Specialist Mest en Mineralen bij Agrifirm Exlan 'Welke kansen brengt ons de nieuwe fosfaatwetgeving?';
15.15: Afsluiting
Aanmelden kan via deze link.