Top 50 voor kringloopbeker in MKB Innovatie Top 100

Moonen Packaging behoort met haar circulaire koffiebeker concept Stack-It tot de top 50 meest innovatieve midden- en kleinbedrijven van Nederland. Dat maakte de Kamer van Koophandel op donderdag 29 september tijdens de MKB Innovatie Top 100 bekend. Nederland telt ruim 400.000 MKB-bedrijven. Met deze waardering hoopt de verpakkingsspecialist uit Weert vooral anderen te inspireren.

Stack-It

Met Stack-It maakt de verpakkingsspecialist de volledige keten voor drinkbekertjes duurzaam: van grondstof tot product, van gebruiker tot afvalverwerking. Met Stack-It worden namelijk volledig composteerbare koffiebekers van rietsuikerafval gebruikt. Een slim inzamelsysteem bij de koffieautomaat stimuleert medewerkers om de bekers apart in te zamelen. Dit verlaagt het volume restafval en de kosten om dit te verbranden. Een communicatiepakket wordt ingezet om de MVO-bewustwording te versterken. De biologische kringloop wordt gesloten door de gebruikte bekers te verwerken tot groen gas en compost.Beginnen bij de koffiebeker

Moonen vindt de 46e plek in de top 100 een mooie waardering voor haar circulaire bekersconcept en hoopt vooral anderen te inspireren. "Het is de eerste keer dat we meededen. Als je je bedenkt dat 98,8% van alle bedrijven in Nederland een MKB-bedrijf is, dan is het super om tot de 50 meest innovatieve bedrijven te behoren", vertelt CEO Gé Moonen. "Onze motivatie is dat we andere partijen willen inspireren met Stack-It. Iedereen kan in de keten op zoek gaan naar partners waarmee je samen circulaire modellen kunt ontwikkelen die afval reduceren. Soms begint het met zoiets simpels als een koffiebekertje, dat behoorlijk veel impact op de duurzaamheid van het Nederlandse bedrijfsleven kan hebben. Want als dat groene zaadje al bij de koffieautomaat wordt geplant, kan dat bij medewerkers inspiratie geven voor eigen duurzame ideeën. Dat zien we bij onszelf ook gebeuren, dat ambassadeursgedrag."

Ambitie komende jaren

Moonen Packaging is altijd op zoek naar nieuwe ideeën voor een nog duurzamere onderneming. "Dat doen we niet alleen voor onszelf, we willen bijdragen aan een betere wereld. Wij willen in het jaar 2020 dat de helft van de verpakkingen en disposables die we verkopen, uit hernieuwbare grondstoffen is gemaakt. Als Stack-It door de BV Nederland wordt geadopteerd kan het volume van duurzame bekers daar zeker aan bijdragen. Momenteel zitten we al op 25% dus we gaan het zeker halen."

Voor meer informate:
www.brainpack.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.