Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op naar verpakkingsvrije consumptie

30 september: zelf bewaar- of broodzakken naaien op de Utrechtse Boerenmarkt

De Biologische Boerenmarkt in Utrecht staat in het teken van verpakkingsvrij consumeren. Zo is het mogelijk om onder begeleiding van Consuminder coach Arland Swaak zelf je eigen bewaarzakjes voor groenten en broodzakken te naaien. Wat mooie oude lapjes stof, een naaimachine en natuurlijk wat tijd volstaat al. Daarnaast zijn er ook bijenwasdoekjes te verkrijgen om bijvoorbeeld kaas in te verpakken. Zo bespaart men op plastic en papieren zakjes. Dat scheelt een hoop afval.

In veel retailers vindt men een veelvoud aan verpakkingsmateriaal waar producten in verpakt zitten. Al gauw ontstond daarom een nieuwe beweging met verpakkingsvrije winkels. Op dat gebied is Utrecht echter dunbezaaid.

De Boerenmarkt Utrecht wil daar verandering in brengen. Daar kan men alle groenten onverpakt mee krijgen. De producten die van het land komen, zijn eerder niet verpakt geweest en worden het liefst rechtstreeks zo aan de klant overhandigd, mits de bewaarbaarheid van het product gegarandeerd blijft. Aangevuld met eigen stoffen zakjes en af en toe een potje is alle plastic en papieren afval niet meer nodig.
 
Om klanten hierbij te helpen is er op de Boerenmarkt Utrecht van 30 september een volledig ingerichte kraam met naaimachines, stof en andere materialen. Consuminder coach Alrand zal dit gedurende de dag begeleiden. Ook is er de mogelijkheid dit geheel kosteloos te laten doen. Er is live muziek aanwezig en een terrasje voor een kopje koffie met gebak.

Wanneer:
vrijdag 30 september
Hoe laat: Van 10.00 tot 18.00 uur
Waar: Vredenburgplein, Utrecht

Voor meer informatie:
[email protected]
Publicatiedatum: