Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sfeerimpressie BioPlein en Vakbeurs Foodspecialiteiten '16

Biologische sector breed vertegenwoordigd onder detaillisten

Tholen – De 13e editie van AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten trok veel bekijks op de eerste dag van de expositie. Op de vakbeurs, dat vooral in het teken stond van kaas, dranken en delicatessen, gaven tientallen bedrijven met een volledig of gedeeltelijk assortiment biologische producten acte de présence. Ook op het BioPlein, dat in samenwerking met Biojournaal werd georganiseerd, maakten diverse biobedrijven hun opwachting. Het productaanbod mag met recht divers genoemd worden. Biojournaal geeft alvast een voorproefje.

BioPlein

De beursvloer van AGF Detail stond goeddeels in het teken van het BioPlein. Voor nieuwe smaakervaringen konden bezoekers terecht bij Marc. Foods, een bedrijf dat zilte aardappelen en groenten uit Texel teelt. Daar werd onder meer ijskruid en lamsoor getoond. Maar op het BioPlein was het lang niet alleen aardappelen, groente en fruit wat de klok sloeg. Ook ambachtelijke ijsmaker Sonneclaer IJs was aanwezig, waar het publiek maar liefst 22 ijssmaken kon proeven van biologische melk van eigen koeien. Met hun unieke positionering werd duidelijk hoe deze en andere biobedrijven een graantje meepikken van de AGF-detaillist.Vakbeurs Foodspecialiteiten

Liefhebbers van biologische producten alsook toevallige passanten konden hun ogen en neus goed de kost geven op de 'biologische route' op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Deze beurs stelt zichzelf ten doel een inspiratiebron te zijn voor horeca en catering, inkopers voor de levensmiddelenhandel, importeurs, grossiers en collega-producenten. Met het brede assortiment biologische producten  veelal kaas, (non-)alcoholische dranken en delicatessen  maakten de exposanten die beloften meer dan waar. Getuige de lange rijen voor de stands en de positieve reacties onder standhouders mag de organisatie - nog voor het officiële einde - spreken van een geslaagd evenement.Morgen verschijnt een uitgebreide fotoreportage van de standhouders.