Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Nieuwe Graanschuur bestaat één jaar

Appelfeest met fruitdeskundigen en streekproducten

Verpakkingsarme en biologische streekwinkel De Nieuwe Graanschuur in Amersfoort viert eind september zijn 1-jarig jubileum. De oogsttijd van lokale telers vormt een mooie aanleiding voor een groot Appelfeest op 30 september en 1 oktober. Er worden 15 verschillende appelrassen uit de streek getoond. Ook fruitdeskundige Joke van der Ban is aanwezig voor vragen van het publiek



Appeltaart

Tijdens het Appelfeest is er geheel volgens thema appeltaart. Bezoekers kunnen ook diverse hapjes komen proeven uit de keuken van de cateraars, met vers geoogste appelen uit de streek: appelpannenkoeken, verse appelmoes van de 'tap' en jams. Ook kinderen zijn welkom en kunnen de appelschilmachine bedienen. Op vrijdag (10:00 tot 14:00 uur) is fruitteelt-expert Joke van der Ban aanwezig voor vragen het beantwoorden van vragen over het snoeien en verzorgen van fruitgewassen. Op zaterdag (11:00 tot 16:00 uur) staat Pluktuin Très Jolie in de winkel met 10 verschillende oude appelrassen. Biologisch fruitteeltbedrijf Willam Pouw verkoopt ter plaatse appelen.

Streekgebonden winkel

De Nieuwe Graanschuur is een biologische winkel met een breed assortiment. De winkel haakt in op trends van gezond eten en bewust winkelen, maar geeft bovenal vorm aan de idealen om de voedselketen verantwoord te maken. Initiatiefnemers Abel Hertzberger, Judith Vos en Dennis Meijs van het Amersfoortse Voedselcollectief halen groenten, fruit en vlees zoveel mogelijk uit de streek. De boeren ontvangen daarvoor een eerlijke prijs. De minder mooie groenten worden door cateraars in de keuken tot kant-en-klaar maaltijden verwerkt.

In De Nieuwe Graanschuur kan men olijfolie tappen, graan tot meel malen, eigen pindakaas maken en wijn van het vat schenken. Men bepaalt zelf de hoeveelheid in
(hervulbare) eigen potjes en zakjes. Voor de snelle boodschap liggen ook zakjes en potten klaar. De Nieuwe Graanschuur is een coöperatie, waar men ter plaatse lid van kan worden.



Vier het mee

Iedereen is welkom tijdens het jubileumfeest op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober. Bekijk het complete programma hier. De winkel aan de Bloemendalsestraat 19 in Amersfoort is vrijdag open van 8:30 tot 19:30 uur en zaterdag van 8:30 tot 18:00 uur.

Voor meer informatie: www.denieuwegraanschuur.nl
Publicatiedatum: