Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
19 t/m 21 september: horecavakbeurs voor professionals

Beursvloer Gastvrij Rotterdam volledig uitverkocht

Van maandag 19 september tot en met woensdag 21 september opent Gastvrij Rotterdam, de horecavakbeurs voor horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. De gehele beursoppervlakte is volgeboekt en biedt plek voor een diversiteit aan exposanten en ruim 10 themapleinen. Met maar liefst 350 exposanten, waarvan 90 nieuwe, en 140 programma-onderdelen, kunnen de verwachte 10.000 bezoekers van 11:00 tot 18:00 uur genieten van een gastronomisch platform met een compleet aanbod food en non-food producten en diensten voor de eigen bedrijfsvoering.



De horecavakbeurs biedt demonstraties, masterclasses, workshops, lezingen en wedstrijden. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Gouden Pollepel van het AD. Ook zal het Rotterdams Kooktalent zich presenteren tijdens de beurs.

AD Gouden Pollepel

Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Gouden Pollepel van het AD op woensdag 21 september in de Netwerk Lounge. Nieuwschef AD Rotterdams Dagblad Ronald van Geenen en Nieuwschef AD De Dordtenaar Bram Verbrugge nemen plaats in de daaropvolgende informele forumdiscussie waarin zij uitleg geven over de totstandkoming van de wel bekende oliebollen-, haring- en friettest van het AD. Bezoekers mogen hen het vuur aan de schenen leggen en al hun vragen stellen over de spraakmakende testen die bij menig horecaondernemer de tongen losmaakt.

Een koninklijk tintje

Het 100 jaar oude Schmidt Zeevis Rotterdam, dat voortaan het predicaat 'Koninklijk' mag voeren is groots aanwezig op Gastvrij Rotterdam. Schmidt Zeevis opent op de beursvloer een pop-up visrestaurant waar top- en sterrenchefs gastronomische visgerechten bereiden.

Gedurende drie dagen kunnen gasten een plaats reserveren en worden zij culinair voorzien door chefkoks Mario Ridder, Erik van Loo, Rolph Hensens, Remco Kuijpers of Herman den Blijker. Het pop-up visrestaurant, waar gekookt wordt met ingrediƫnten van Schmidt Zeevis, bevindt zich in Hal 4.

'Echt Rotterdams'

Het 'Dit Smaakt Naar Meer!' Paviljoen is al vanaf het begin onderdeel van Gastvrij Rotterdam. De nieuwe Rotterdamse Keuken maakt dit jaar haar debuut op het DSNM! Paviljoen. Dit is een nieuwe generatie chefs uit Rotterdam. In een gezamenlijke stand met de naam Echt Rotterdams presenteren, Hotspot Hutspot, Heilige Rotterdamse Boontjes, Wild Vleesch, RotterZwam, Rotterdamse Munt en een drietal ondernemers uit de Fenix Food Factory, te weten Booij Kaasmakers, Rechtstreex en Kaapse Brouwers zich. Ook nieuw talent uit de Havenstad zal zich hier ten tonele begeven. Zo zal maandag de winnaar van het Rotterdams Kooktalent van de Buik van Rotterdam zijn talenten vertonen onder meer op de Zegro-stand.

VIP-Sterrendiner

Nieuw is ook het door Gastvrij Rotterdam en Verwiel & Wijngaard georganiseerde VIP-Sterrendiner. Op dinsdagavond 20 september gaat een select gezelschap horecaondernemers aan tafel bij achtereenvolgens de Rotterdamse sterrenrestaurants Parkheuvel (**), Wereldmuseum (*) en Joelia (*). Op elke locatie worden twee gangen genuttigd.

HSMAI als nieuwe branchepartner

Net als vorig jaar komt de Hospitality Sales & Marketing Association International (HSMAI) naar Rotterdam Ahoy. Dit jaar zullen zij voor het eerst een zogeheten Educational organiseren voor haar leden en de bezoekers van Gastvrij Rotterdam. Ditmaal verzorgd door spreker Jan van Setten die op dinsdagmiddag een sessie houdt over het fenomeen 'klant'. Overigens heeft ook HSMAI een primeur, want zij hebben zich dit jaar als branchepartner verbonden aan Gastvrij Rotterdam. "We merken ieder jaar weer dat het samenbrengen van verschillende netwerkorganisaties op ons gastronomische platform voor alle betrokken partijen de juiste synergie oplevert. Deze samenwerking zien we als een belangrijke kwalitatieve uitbreiding van het netwerk van branchepartners rondom de beurs", aldus een enthousiaste Robert Melaard, Exhibition Manager van Gastvrij Rotterdam.

Voor meer informatie:

Gastvrij Rotterdam

010 2933213
info@gastvrij-rotterdam.nl
www.gastvrij-rotterdam.nl
Publicatiedatum: