'Wageningen University & Research':

Nieuw merk voor Wageningen UR en onderzoeksinstituten

Wageningen University en onderzoeksinstituten gaan vanaf september verder als één merk: 'Wageningen University & Research'. De onderzoeksinstituten zoals Alterra, LEI, Imares en Central Veterinary Institute hanteren voortaan de namen 'Wageningen Environmental Research', 'Wageningen Economic Research', 'Wageningen Marine Research' en 'Wageningen Bioveterinary Research'.

Wageningen University is al in 1998 gefuseerd met de onderzoeksinstituten die in Stichting Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO) verenigd zijn. Wageningen University & Research loopt in de wetenschappelijke wereld voorop met de combinatie van onderwijs, fundamenteel onderzoek en praktijkgericht onderzoek in samenwerking met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Door zich als één organisatie te presenteren, wil Wageningen University & Research (WUR) beter duidelijk maken waar zij voor staat: een combinatie van een universiteit en marktgerichte researchinstituten die zowel in Nederland als internationaal uniek is.

Juridisch blijft de structuur van de organisatie gelijk. Wageningen University behoudt zijn huidige juridische naam en de Stichting Landbouwkundig Onderzoek (Stichting DLO) krijgt de juridische naam Stichting Wageningen Research.


Ook het logo van Wageningen University & Research ondergaat een kleine verandering en wordt, dat is rechts te zien.
 
RIKILT behoudt in verband met lopende fusiebespreking voorlopig de huidige naam en combineert deze met de nieuwe merknaam Wageningen University & Research.
 
Voor meer informatie: www.wur.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.