Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met o.a. biologische openluchtmaaltijd

Grietmarkt en Grietmaal: 10 september in Amerongen

Zaterdag 10 september in Amerongen: een uniek en zeer gevarieerd aanbod aan biologische producten, kunst en design op de Grietmarkt. Met het thema 'Iconen & Symbolen' sluit de markt met activiteiten en theater aan bij Open Monumentendag. Naast 75 kramen is er kindertheater, een knutselkraam en veel muziek op de markt.

's Avonds vanaf 18:00 uur is het gezellige Grietmaal aan overdekte tafels in omgebouwde marktkramen. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar tot en met woensdag 7 september. Deelnemers maken kans op een gratis Grietmaal als ze het juiste aantal bonen raden in een pot bij Restaurant Buitenlust, Herberg Den Rooden Leeuw of op de Grietmarkt zelf.De Grietmarkt wordt om 10:00 uur geopend door wethouder Henk Veldhuizen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, samen met Grietmarkt-voorzitter Ernst Hart en Open Monumentendag-voorzitter Theo Joosten.

In vele kramen wordt gevarieerde kunst en aansprekend design aangeboden zoals schilderijen, gebruiksvoorwerpen, vilt, keramiek en sieraden. Dit wordt aangevuld met aanbieders van heerlijke en eerlijke biologische producten. Denk aan paddenstoelen, brood, patisserie, kaas, kruiden, olijfolie, sappen en chocolade.
Kinderen kunnen zich vermaken bij de doorlopende poppentheatervoorstelling 'De Draeck van Draeckenstein', lachen bij Clown Cornelia en zelf een masker maken in de knutselkraam.

Het gezellige terras biedt lekkere biologische hapjes en drankjes om van te genieten tijdens het luisteren naar verschillende sfeervolle muzikale optredens. Zo zingen de Pauwergirls vrolijke (meezing)liedjes. Ook is er een lunchconcert van folk- en klezmerband Overstag. Tijdens het Grietmaal zorgt live akoestische gipsy jazzmuziek door Niveo Combo mede voor een gemoedelijke sfeer.De koks van Restaurant Buitenlust en Herberg Den Rooden Leeuw bereiden het Grietmaal met producten van de markt. Voor deze biologische openluchtmaaltijd kunnen kaarten worden gekocht tot en met woensdag 7 september. Bij de restaurants kan bovendien kans worden gemaakt op een gratis Grietmaal, door het raden van het aantal bonen in een pot.

Op 10 september is het ook Open Monumentendag met veel interessante activiteiten. Daarnaast doet Kasteel Amerongen mee aan de Nacht van de Buitenplaats.

De Grietmarkt is op zaterdag 10 september van 10:00 uur tot 17:00 uur op de Margaretha Turnorlaan in Amerongen. De entree en deelname aan activiteiten zijn gratis.

Het Grietmaal is van 18:00 tot 20:00 uur. Kaarten zijn te koop via www.grietmarkt.nl en bij Herberg Den Rooden Leeuw en Restaurant Buitenlust in Amerongen. De Grietmarkt is te volgen via Facebook, Twitter en Instagram.

De Grietmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Rabobank Utrechtse Heuvelrug, KF Heinfonds en Mien van 't Sant Fonds. BDU is mediapartner van de Grietmarkt in 2016.

Voor meer informatie: www.grietmarkt.nl
Publicatiedatum: