Jeroen Bruin: "Dit onderbouwen we door onder andere de bovis-waarde die de melk heeft, de houdbaarheid die gekoeld maximaal 3 weken kan bedragen. Dit wordt mede veroorzaakt door de koeien die nu bijna allemaal hoorns hebben, de voeding die bestaat uit kruidenrijk gras er wordt geen maïs of soja gevoerd. Het enige wat extra gevoerd wordt is 2,5 à 3 kilogram rogge in de melkstal. Op het bedrijf wordt geen gebruik gemaakt van antibiotica." Jeroen geeft aan dat al deze keuzes gemaakt worden om het bedrijf zo natuurlijk mogelijk te laten werken met zo min mogelijk ingrijpen van de mens. "Het probleem was dat rauwe melk niet verkocht mocht worden in winkels, maar alleen aan huis. Dus is de afstand voor veel mensen hiervoor te groot. Er werd gezocht naar een oplossing. En PureMilk begon met het maken van kefir. Dit eerst op kleine schaal. Maar ondertussen wordt er al aan 15 winkels geleverd. De kefir is wel anders dan melk, dit geldt voor smaak en inhoud", besluit Jeroen.
PureMilk Kefir is nu verkrijgbaar bij:
- Organic food for you in Bergen
- Ekoplaza in Schoorl
- Ekoplaza in Alkmaar
- AH in Callantsoog
- Verkade & Jacques in Delft
- Reformhuis Tuitjenhorn
- Organic food for you in Amsterdam (Vijzelstraat)
- Organic food for you in Amsterdam (Cornelis Schuytstraat)
- Organic food for you in Den Haag
- Organic food for you in Laren
- Organic food for you in Roterdam
- Estafette Alkmaar
- Estafette Bergen
- Van boer tot bord Alkmaar
- d&j's lekker eten
Voor meer informatie: www.puremilk.nl