Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije opent boerenmarkt voor bio-producten in Sofia

Het Bulgaarse ministerie van Landbouw heeft aangekondigd dat het een markt voor biologische producten zal openen in Sofia. Landbouwminister Desislava Taneva laat weten dat de winkels naar verwachting in september geopend zullen worden, waarna de Bulgaarse bio-producenten de gelegenheid hebben kwaliteitsproducten van eigen bodem te presenteren.

Taneva legt uit dat de ondanks de moeilijkheden in de Bulgaarse agrarische sector het land zijn productie heeft weten te vergroten hetgeen te danken is aan het beleid van de laatste twee jaar. Volgens de minister heeft de AGF-sector de grootste groei doorgemaakt. "We willen zorgen dat consumenten een ruime keuze hebben aan Bulgaarse producten."

Het land telt inmiddels 38 telersverenigingen die samen een aandeel van 6% in de sector hebben. "Toen wij gingen regeren, lag dit percentage nog maar op 0,5%. "Het zijn dit soort organisaties die het mogelijk maken toegang te krijgen tot financiële steun en ideeën door te voeren zoals deze markt", aldus Taneva.

Naast woorden van dank aan het adres van Taneva, laat de burgemeester van Sofia weten dat de minister met dit initiatief laat zien dat zij het belang van Bulgaarse telers altijd voorop stelt.
Publicatiedatum: