Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volkert Engelsman, directeur Eosta:

"Wat supermarkten doen is crimineel"

Eosta-directeur Volkert Engelsman is het beu. Supermarktketen Albert Heijn gaat volgens hem niet met de tijd mee en ziet transparantie 'als iets levensbedreigend'. Nederlands grootste handelaar van biologische groenten en fruit is van mening dat het aansprakelijkheidsbeginsel zoek is. Wat hem betreft zouden heffingen in de vorm van belasting op kunstmest of bestrijdingsmiddelen een veel gelijker speelveld creëren in de markt. Hij geeft daarbij aan dat de prijs die telers ontvangen voor hun producten en de prijs die de consument daar uiteindelijk voor betaald, verre van realistisch zijn. Dat meldt het Financieele Dagblad.

"Eosta betaalt telers een reëel bedrag, veel supermarkten doen dat niet. Daarmee wentelen ze de gezondheids- en milieukosten af op de maatschappij. Academici spreken van ''een systeemfout, ik vind het crimineel", laat Engelsman zich aan het dagblad ontvallen.

Voor het volledige artikel, klik hier.

Bron: FD
Publicatiedatum: