Ann Beyne, Tomabel:

"Ons volume bio-paddenstoelen is hard gegroeid"

Tholen - Tomabel is de enige Belgische telersvereniging, die biologische paddenstoelen aanbiedt. In 2015 besloten de paddenstoelenproducenten in samenspraak met de REO Veiling om volledig om te schakelen naar een bio-assortiment. De REO-Veiling ondersteunde Tomabel met een kleinverpakkingsafdeling. Het gamma bevat witte champignons, bruine champignons, oesterzwammen, mini-oesterzwammen en shiitake. We bieden geen gangbare paddenstoelen meer, alleen biologische", vertelt Ann Beyne van Tomabel.Groeiend volume

Ze vertelt dat de producenten onlangs zijn uitgebreid in productie. "Sinds we zijn gestart met bio is het volume 30% gestegen. Die groei zit zowel bij de huidige telers als de producenten die erbij zijn gekomen. Er waren vijf telers en momenteel zijn er al zeven producenten die biologische Tomabel-paddenstoelen aanbieden.
Met name het volume van witte en bruine biologische champignons is hard gegroeid. Nieuwe afnemers zijn daarom altijd welkom. Een belangrijke reden om bij paddenstoelen alleen bio aan te bieden, is dat het meer rendabel is voor onze telers. Daarnaast stijgt de vraag naar biologische producten en daar willen wij op inspelen. Ook kijken we om ons gamma aan biologische paddenstoelen uit te breiden."Tomabel verwacht voor de andere groenten en fruit, die onder het merk vallen, niet snel een omschakeling naar bio. "We staan er wel voor open, maar het is moeilijk met betrekking tot de omschakelingsperiode."

Voor meer informatie:

Ann Beyne
REO Veiling/Tomabel
Oostnieuwkerkesteenweg 101
B-8800 Roeselare
0477 33 04 47
info@tomabel.be
www.tomabel.be
www.reo.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.