Officieel statement Lovéa:

"Onze spray is onafhankelijk getest en voldoet aan Europese wetgeving"

De Franse consumentenorganisatie 'UFC-Que Choisir' berichtte onlangs dat verschillende zonneproducten voor kinderen ernstige tekortkomingen vertoonden in termen van UV-bescherming. In reactie daarop besloot de organisatie een aanklacht in te dienen tegen fabrikanten Clarins, Bioderma, Biosolis, Alga Maris en Lovéa. Drie van hen zijn bio-gecertificeerd.

Lovea komt met een officieel statement waarin zij deze aanklacht verwerpen. Het bedrijf stelt dat alle experimenten ten aanzien van de hydraterende spray 'bio' 50 van Lovéa zijn uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria. De uitkomsten van dat onderzoek waren dat de SPF (Sun Protection Factor) was vastgesteld op 52. Daar de verpakking spreekt over een SPF van 50 biedt het product daarmee voldoende bescherming. Een andere indicator - de ratio - was volgens het onderzoek ook in overeenstemming met Europese wetgeving. De ratio: SPF (50) gedeeld door UVA (19,5) komt uit op 2,56. Een waarde lager dan 3 is wettelijk vereist. Voor meer informatie, contacteer Lovea.

Bron: Lovea

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.