Extra productielijn voor biologisch voeders bij AgruniekRijnvallei

De afgelopen maanden hebben enkele grote ombouwoperaties plaatsgevonden in de fabrieken van AgruniekRijnvallei (AR). Ook de komende maanden wordt er verbouwd in de fabrieken. De investeringen worden gedaan in het kader van Zuiver Voer – de filosofie waarmee AR voer maakt. De aanpassingen komen de kwaliteit ten goede, zo geeft het bedrijf aan op de eigen website.

Onlangs heeft een ombouwoperatie plaatsgevonden in de fabrieken in Lienden en Didam. In deze fabrieken zijn nieuwe frequentie gestuurde hamermolens geplaatst. Een hamermolen maalt de grondstoffen. De kwaliteit van de vermaling wordt bepaald door het ontwerp van de molen, het toerental en de gebruikte zeven. Door gebruik te maken van hamermolens met de modernste techniek, verbetert de kwaliteit van de vermaling. Dit is gunstig voor zowel de deeltjesgrootteverdeling in het voer (technische resultaten), als voor het persproces (brokkwaliteit).

Vloeistofdosering

Verder worden op alle locaties van AR de mogelijkheden voor vloeistofdosering uitgebreid. Hoe meer soorten grondstoffen (vast en vloeibaar) er ingezet kunnen worden hoe beter de voeders geoptimaliseerd kunnen worden. Dat is gunstig voor de kostprijs van het voer en gunstig voor de benutting door de dieren.

Groei biologisch

De Nederlandse biologische sector groeit. Dit heeft tot gevolg dat de vraag naar biologische voeders toeneemt. AR heeft daarom op haar productielocatie in Barneveld geïnvesteerd in een extra productielijn. De productielijn wordt in week 29 (18 juli) in gebruik genomen voor onder andere de productie van biologisch varkensvoer.

Zuiver Voer-filosofie

AR produceert alle voeders volgens de Zuiver Voer-filosofie. Onder de noemer van Zuiver Voer worden bewuste keuzes gemaakt voor bepaalde grondstoffen en productietechnieken. Zuiver Voer is voer met zuivere grondstoffen die ieder op hun eigen manier bewerkt worden en een gegarandeerde voedingswaarde hebben. Zuiver Voer is het beste voor het welzijn en de prestaties van dieren, het rendement van de ondernemer en de wereld om ons heen.

Voor meer informatie: www.agruniekrijnvallei.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven