"Cliënten staan in de rij om mee te helpen in de winkel"

Nieuwe boerderijwinkel Naoberhoeve 8 keer groter

Tholen - Op het terrein van zorgboerderij de Naoberhoeve is sinds kort een vernieuwde biologische boerderijwinkel te vinden. De winkel is afgelopen zaterdag 2 juli officieel geopend. "De openingsdag is heel goed verlopen, de glimlach ging niet van mijn gezicht. De winkel stond regelmatig tot achterin helemaal vol. We hebben geen moment stilgestaan. Voor het openingsmoment hadden we schrijfster en politica Marga Kool uitgenodigd. Zij heeft de deuren samen met één van onze cliënten officieel geopend", vertelt Hanna de Vos-Hilhorst, manager van de winkel en bewoner van de Naoberhoeve in Echten.


De medewerkers en cliënten zongen samen een lied ter ere van de opening.

Hanna geeft aan dat niet alleen de vaste klanten afgelopen zaterdag een kijkje kwamen nemen. "Er zaten ook heel wat nieuwe gezichten tussen." De oude winkel was gevestigd in een zeecontainer. Nu is de winkel te vinden in een verbouwde schuur op het erf. "Hierdoor hebben we veel meer ruimte gekregen, de nieuwe winkel is ongeveer 8 keer groter dan de oude winkel."

Ze verkopen diverse producten van eigen erf in de winkel. "We hebben bijvoorbeeld groenten uit onze tuin en kas. En allerlei eigen zuivelproducten, waaronder yoghurt, boter, karnemelk en kwark. Dat geeft voor onze cliënten ook veel meerwaarde. Ze maken de meeste producten immers zelf en kunnen in de winkel zien hoe de klanten er op reageren. We geven de cliënten de kans om hun 'winkeldiploma' te halen. Deze grotere winkel biedt een mooi nieuw werkveld op deze zorgboerderij. De cliënten staan nu al in de rij om mee te helpen in de winkel. De nieuwigheid trekt natuurlijk aan."


In het midden Hanna de Vos-Hilhorst.

Er is ook ruimte voor verschillende regionale bio-producten. "We verkopen ijs van onze buurman Sonneclaer, meel van de molen uit Hoogeveen en kruiden van Belle Marie en Het Blauwe Huis." De boerderijwinkel zal vanaf nu naast woensdag en vrijdag ook op zaterdag geopend zijn. "Dit was voorheen niet het geval, omdat we dan ook op de markt staan. Maar we vinden het belangrijk om op deze dag open te zijn."

Voor meer informatie:

Zorgboerderij de Naoberhoeve

Pessertweg 4
7932 PC Echten
0528 251121
info@naoberhoeve.nl
www.naoberhoeve.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven