Informatieloket voor ondernemers over Brexit

De overheid gaat een loket openen voor ondernemers die vragen hebben over de gevolgen van een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Dat liet minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) vandaag weten na afloop van een bijeenkomst met het Nederlandse bedrijfsleven.

Ploumen sprak samen met het ministerie van Economische Zaken met onder meer VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO Nederland en geïnteresseerde bedrijven over de impact van de Brexit. Ploumen: "Veel bedrijven en ondernemers hebben vragen: wordt het moeilijker of duurder om producten te exporteren, krijgen ze te maken met andere regels, gaan hun zakenpartners activiteiten uit het VK verplaatsen? Bij het informatieloket kunnen ze terecht met al deze vragen. Bovendien horen we graag hun ideeën en suggesties: daar kan de overheid mee aan de slag. De komende tijd zullen we meer bijeenkomsten organiseren, ook met sectoren die het meest door Brexit getroffen lijken te worden, zoals de delfstoffenwinning, maakindustrie en landbouwsector." Het loket is bereikbaar via de website hollanduktrade en telefoonnummer (+31) 088 0424242. Ook komt er een aparte pagina op de website van de rijksoverheid met algemene informatie over de Brexit.Minister Ploumen liet verder weten op korte termijn de ambassade en het Netherlands Foreign Investment Agency in Londen te zullen versterken met extra personeel, om de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven zo goed mogelijk te kunnen behartigen: "Het kabinet maakt zich hard voor de belangen van onze bedrijven. We willen eventuele negatieve gevolgen zoveel mogelijk beperken en eventuele positieve effecten zo groot mogelijk laten zijn." Ploumen benadrukte dat de prioriteit van het kabinet is te zorgen voor een zorgvuldig, transparant uittredingsproces: "Juist voor ons bedrijfsleven is het van belang dat we zorgen voor stabiliteit en helderheid."

Het Verenigd Koninkrijk is de tweede economie van de EU en voor Nederland een belangrijke handelspartner. In totaal exporteerde Nederland in 2015 voor ruim 38 miljard euro naar het Verenigd Koninkrijk, tegenover een importwaarde van 21 miljard euro. Qua verdiensten is het Verenigd Koninkrijk na Duitsland de belangrijkste exportbestemming voor Nederland.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.