Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Hollandse Bodem sluit af met zomers diner

Woensdag 29 juni is de laatste avond in de reeks Van Hollandse Bodem-avonden Op Hodenpijl. Het thema van de avond is Zomerdiner. Na het diner zijn er inspirerende sprekers in de voormalige kerk over de onderwerpen biologisch-dynamisch imkeren, de campagne Red de BIJ en de toekomst van de Honey Highway.
 
De zesde en laatste avond start met een zomers diner – bij mooi weer in de tuin - gemaakt van de oogst uit de kas, stal en moestuin Op Hodenpijl waar alles natuurlijk en zonder bestrijdingsmiddelen wordt geteeld. Op Hodenpijl streeft ernaar zelfvoorzienend te zijn: 70% van de producten komt hier ook vandaan.

Na het diner zijn er 3 inspirerende sprekers te gast in de kerk. De eerste spreker Jos Willemse (BD-imker ODIN en de docent van de BD-cursus in de BIJenfarm), vertelt over deze bijzondere tijd van het jaar voor de bij en de mens. Hij toont onder andere prachtige beelden uit de documentaire 'Queen of the Sun'. De tweede spreker Maritgen Matter (hoofdredacteur van Seizoener, glossy voor het vrijeschoolveld) vertelt over hoe de bij verweven is met het vrijeschoolonderwijs. En ze vertelt meer over haar doel om dit onderwijs wereldwijd de norm te maken. Op de avond wordt ook de nieuwe editie van het magazine Seizoener gelanceerd die gewijd is aan het de bij. De derde spreker Deborah Post (foto rechts) vertelt over het succes van de Red de BIJ! campagne waarbij 36.000 vrije schoolkinderen rond 7 juni wilde bloemen zaaiden. Met als resultaat een bloemenzee van 360.000 vierkante meter. Ze vertelt over hoe 7 juni 2017 een Nationale Zaaidag wordt waarbij alle Nederlandse schoolkinderen wilde bloemen zaaien. Tot slot ook meer over het vervolg van de Honey Highway.

Van Hollandse Bodem

Onder de titel Van Hollandse Bodem werden het afgelopen half jaar zes avonden gepresenteerd Op Hodenpijl over biodiversiteit, landbouw en de bij. De avonden worden georganiseerd door Op Hodenpijl en zijn een initiatief van Deborah Post initiatiefneemster Honey Highway (en ROOTZ biologische groentesap, appelsap en speltappeltaart).

Datum: woensdag 29 juni. Diner om 18:00 uur. Prijs inclusief menu, drankje & entree: 25 euro. Alleen avondprogramma - tijd: 20:00 uur. Vrije entree.

Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). De locatie beschikt over een ruime, gratis parkeerplaats.
Publicatiedatum: