Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerken aan biologische landbouw

BioValley traject loopt ten einde - 30 juni bijeenkomst

De ondernemers in BioValley streven naar groei van het areaal, clustering, afzetvergroting en communicatie. Ondertussen blijven ze natuurlijk innoveren, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van nieuwe, smaakvolle groenterassen of het leveren van producten aan regionale zorginstellingen.

Het BioValley traject loopt ten einde. In 2010 werd de eerste gebiedsbijeenkomst BioValley georganiseerd op initiatief van de Provincie Noord-Holland en de GreenPort NHN in samenwerking met Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (Wageningen UR). Daarna volgde van 2013 tot 2015 een samenwerkingsproject van de ondernemers.

Graag willen de initiatiefnemers met u terugkijken op de afgelopen periode. Er is namelijk veel gebeurd; uitbreiding door grondaankoop en -huur, een aantal ondernemers is omgeschakeld en een aantal (nog) niet.

Tijdens de bijeenkomst op 30 juni aanstaande in Hoorn zal dit aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden toegelicht worden. Waar lopen ondernemers tegen aan? En wat kunnen we als GreenPort NHN of overheid doen om dat op te lossen? En hoe gaan we verder nu het project BioValley is afgelopen?

Programma 30 juni

15:00 uur - Ontvangst
15:15 uur - Korte toelichting op BioValley door Maria van Boxtel
15:30 uur - Praktijkcases: Noord-Hollandse ondernemers lichten toe waarom ze omgeschakeld zijn naar biologische landbouw of juist niet in de biologische markt gestapt zijn: wat houdt ze tegen?
Colja Corts, biologisch-dynamisch bedrijf de Lepelaar, vertelt over de samenwerking met Bejo zaden bij de ontwikkeling van een nieuw bietenras. U hoort voorbeelden van omschakelend bollenteler John Huiberts (Huiberts biologische bloembollen), van biologisch melkveehouder Jeroen Bruin (Pure Milk) en van akkerbouwers.
Melkveehouder Cees Ruijter (Maatschap Ruijter) overweegt omschakeling: waar loopt hij tegen aan?
16:45 uur - Hoe nu verder? Door Rian van Dam, programma manager GreenPort NHN
17:00 uur - Afsluiting

Klik hier
voor aanmelden en meer informatie.
Publicatiedatum: