Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw van Dr. Hauschka: Melissecrème

Dr. Hauschka heeft een nieuw verzorgingsproduct aan het assortiment toegevoegd: melissecrème. Melissecrème kalmeert de onrustige huid en brengt haar in balans. Samen met madeliefje, wondklaver, toverhazelaar en wortel is melisse in staat om de onrustige huid te kalmeren en in balans te brengen. Vette gedeelten van de huid worden weer mat en zuiver. Droge plekjes krijgen een hydraterende verzorging.

Adviesprijs 20,95 euro/30 mlLevenselixer: test het uit

De Zwitserse arts Paracelsus noemde melisse het 'levenselixir'. Hij geloofde dat het kruid je jonger kon maken, je denkvermogen zou kunnen activeren en je zou kunnen opvrolijken.

Melisse – Een Ode aan Moeder Natuur

Vroeger was het voor veel mensen normaal om zelf kruiden te plukken en te verwerken tot zalven, theeën en hoestsiropen. Begin 20ste eeuw raakte de mens steeds verder verwijderd van de natuur en zichzelf. Gelukkig bloeit het verlangen naar kennis over planten weer op en beseffen we hoe wij voor onze gezondheid afhankelijk zijn van de natuur. In deze nieuwe rubriek ieder seizoen aandacht voor een bijzondere plant en haar heilzame kwaliteit.

Melisse geniet al vele duizenden jaren hoog aanzien in de wereld van de medicinale kruiden. Aan de rand van de weg presenteert het zich echter als een bescheiden kruid, waar je zomaar aan voorbij zou kunnen lopen: rechthoekige stengels, onopvallende witte bloemetjes en sterke bladeren. Maar als je Melisse wat aandacht schenkt ontdek je hoe blij je ervan wordt.

Voor de bloeitijd gesnoeid

Het begint al bij de geur: als je wrijft over de bladeren komt een citroenachtige geur vrij, die echter minder sterk is als de plant begint te bloeien. In de WALA-tuin, in het pittoreske dorpje Eckwälden in Zuid-Duitsland, worden de verse bladeren van melisse nog voor de bloeitijd gesnoeid. Zo blijft de vluchtige etherische olie, en dus de heilzame kracht, het meest behouden.In de huidverzorging stimuleert melisse de vochtaanmaak en reguleert het tegelijkertijd vette zones. Maar volgens eeuwenoude overleveringen maakt melisse ook je hart vrolijk, heeft het een kalmerend effect en werkt het krampstillend (bij menstruatie). Het is niet voor niets dat deze plant in de volksmond vele liefkozingen kent: bijenkruid, vrouwenkruid, hartenlust. Vanuit het Latijn betekent Melisse zelfs letterlijk 'honingbij', omdat de bloemetjes veel nectar bevatten.

Voor meer informatie: www.dr.hauschka.nl
Publicatiedatum: