Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Vreugdehoeve, Landjuweel de Hoeven en Erfgoed Bossem

'Europa om de hoek Kijkdagen' op drie bio-boerderijen

In Nederland zijn er heel veel verschillende projecten die financieel worden ondersteund door de diverse Europese fondsen. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien wat er met dit geld gebeurt. Daarom worden ieder jaar de 'Europa om de hoek Kijkdagen' georganiseerd.

De Europa Kijkdagen zijn voor iedereen toegankelijk en bedoeld om een breed publiek kennis te laten maken met Europa. Dit jaar ligt de focus van het Plattelandsontwikkelingsprogramma op de provincie Overijssel.Europadebat met gedeputeerde Hester Maij

Op 13 mei is er in Nijverdal het Europadebat met onder andere gedeputeerde Hester Maij. Hoe moet het verder met de landbouw in Nederland? En wat mogen we daarbij van Europa verwachten? Hester Maij zal onder meer in gesprek gaan met Ben Haarman van LTO-Noord en enkele agrariërs die vanuit de praktijk hun visie geven.


Landjuweel de Hoeven.

Open dagen

Verder is er op 13 en 14 mei in Overijssel 'open dag'; het gaat om boerenbedrijven en Leader-projecten. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij biologische boerderij de Vreugdehoeve in Zwolle. Kijk mee hoe er schapenkaas en ijs wordt gemaakt. Of een bezoek brengen aan biologisch melkveebedrijf Landjuweel de Hoeven in Dalfsen. Ook bio-boerderij Erfgoed Bossem doet mee aan de open dagen. Daarnaast zijn er nog meer projecten. Deze bedrijven zijn terug te vinden op deze website (kies hier thema Platteland of ELFPO).


De Vreugdehoeve.

Workshops voor de agrarische sector

De agrarische sector is de drager van het platteland, vandaar dat deze groep wordt uitgenodigd voor twee workshops over de landbouw. Beide workshops zijn vandaag (13 mei) van 13:00–14:30 uur in Nijverdal.
  • Een workshop is gericht op melkveehouders die meer willen weten over het omschakelen naar biologische melkveehouderij.
  • De tweede workshop is voor jonge agrariërs die de problemen rondom bedrijfsopvolging in de landbouw willen bespreken.


Erfgoed Bossem.

Meer informatie

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Frank van de Ven, Netwerk Support Unit van het Netwerk Platteland op telefoonnummer: 030 2756909 of per mail naar [email protected].
Publicatiedatum: