Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

's Werelds eerste incubator gericht op bloemen en planten van start in Nederland

Let it Grow is een ambitieus, internationaal georiënteerd innovatieplatform binnen de bloemen- en plantensector dat is ontwikkeld vanuit Royal FloraHolland, 's werelds grootste bloemen- en plantenveiling. Het doel is om ondernemers die met bloemen en/of planten het stadsleven positief beïnvloeden te faciliteren en te begeleiden in hun groei. Een belangrijk onderdeel is het Let it Grow Lab, de eerste incubator ter wereld die zich richt op bloemen en planten. Inschrijven kan vanaf 10 mei via deze pagina.



Innovatieve start-up sector

"De bloemen- en plantensector is één van de weinige plekken waar de startup-scene nog niet floreert", aldus Silke Tijkotte (28) founder van Let it Grow. "Daardoor liggen er ontzettend veel kansen voor ondernemers. Jonge stedelijke consumenten hebben een duurzame en bewuste lifestyle. Let it Grow vindt dat planten en bloemen hier een vanzelfsprekend onderdeel van zijn. Om daar op in te spelen, brengt Let it Grow de sierteeltwereld en de (start-up)wereld bij elkaar om de kansen die zo ontstaan samen te benutten."



Open innovation call

Vanaf 10 mei start Let it Grow een wereldwijde 'open innovation call' voor ondernemers en creatieven. Inschrijven kan met een concreet concept dat het stadsleven positief bevordert met bloemen en planten. Het thema van de open innovation call is health & wellbeing. Silke: "Het doel is om vanuit Nederland een maatschappelijke beweging te starten met innovaties die de stad en haar inwoners gezonder en gelukkiger maken met behulp van bloemen en planten."



Let it Grow Lab

Uit de aanmeldingen kiest een vakkundige jury vijf initiatieven die vanaf oktober gedurende vijf maanden vanuit het groene en kleurrijke Let it Grow Lab in Amsterdam worden ondersteund en gecoacht in een op maat gemaakt incubatieprogramma. Let it Grow stelt samen met Royal FloraHolland zijn (inter)nationale netwerk en expertise ter beschikking. Voor de realisatie van hun concepten is 100.000 euro beschikbaar voor de teams. Inschrijven kan tot 10 september 2016.
Publicatiedatum: