Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BakfietsTreffen 2016: 17 april

Aankomende zondag 17 april is BakfietsTreffen 2016, ook wel het International Cargo Bike Festival (ICBF) genaamd. Het festival vindt plaats op het terrein van Cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen en begint om 13:00 uur. Particulieren en bedrijven met of zonder bakfietsen zijn deze dag van harte welkom!

Op zoek naar een bak- of transportfiets voor uw gezin of bedrijf? Of heeft u gewoon zin in een leuk dagje uit? Komende zondag is de publieksmarkt voor iedereen die geïnteresseerd is in bak- en transportfietsen. De toegang is gratis. Ontwerpers, producenten en dealers uit verschillende landen zijn aanwezig en presenteren hier hun producten. "Naast een paar klassiekers zijn er vooral veel nieuwe bak- en transportfietsen te zien. Dat is het voordeel van dit evenement, je kunt op één plek heel veel verschillende soorten bekijken en meestal ook uitproberen", aldus Jos Sluijsmans van Fietsdiensten.nl.

Voor jong en oud zijn er allerlei activiteiten, zoals een voorronde van het NK Slowbiking, waarbij het erom gaat dat je zo langzaam mogelijk een afstand van 11 meter fietst. Voor wie wat meer van snelheid houdt, organiseren leerlingen van het ROC Nijmegen een bakfietsrace voor volwassenen. Deze start om 14:00 uur. U kunt uzelf hiervoor opgeven bij Koen Reintjes via [email protected].

Eten en drinken wordt wederom verzorgd vanuit diverse 'foodbikes'. Zo is er de pizza-oven-bakfiets, Juice on Wheels, Hupsaté, Taste of Culture (Syrische lekkernijen) en verschillende andere culinaire bakfietsen. Maar er kan nog veel meer met een bakfiets. Nieuw dit jaar is de Bakkie Bike Cinema, een theatrale mobiele bioscoop gebouwd bovenop een antieke bakfiets en daarmee de enige bakfietsbioscoop die Nederland rijk is.

Het BakfietsTreffen start met een BakfietsParade om 12:00 uur vanaf de Grote Markt (voor De Waag) in het centrum van Nijmegen. U kunt met uw bakfiets meerijden in de stoet die eerst een ronde maakt door het centrum en vervolgens via de Parkweg en de Snelfietsroute langs de Waalbandijk koers zet richting de Vasim. Deelname aan de BakfietsParade is op eigen risico en de verkeersregels dienen in acht genomen te worden.

Het BakfietsTreffen vindt plaats bij Cultuurspinnerij de Vasim, Winselingseweg 41 in Nijmegen op zondag 17 april 2016 van 13:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie over BakfietsTreffen 2016 kijkt u op www.bakfietstreffen.nl. Bezoek ook de Facebook-pagina van The Happy Cargobiker om op de hoogte te blijven.
Publicatiedatum: