Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
15 april bij Huiberts Biologische Bloembollen

NLG Holland organiseert oriëntatiedag ecologische bloembollenteelt

Op 15 april aanstaande organiseert NLG Holland voor de hele agrarisch sector een oriëntatiedag ecologische bloembollenteelt. Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland opent deze dag in Sint Maartensbrug. Verder zullen vier vooraanstaande sprekers een verhaal houden over duurzame bollenteelt en biodiversiteit. Eén van hen, professor dr. Geert de Snoo, decaan bij de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar Natuur- en Landschapsbeheer bij de Universiteit Wageningen, gaat in op de bodembiologie.

Ruim veertig informatiestands

Daarnaast zijn er ruim veertig informatiestands aanwezig van onder meer teeltadviseurs, zoals Greenbalance uit Berkhout en Team Ecosys uit Twello en onderzoeksinstellingen zoals Proeftuin Zwaagdijk. Verder zijn er vertegenwoordigers van landbouwmachines voor onder andere niet-kerende grondbewerking aanwezig. Tevens treft u er leveranciers aan van biologische middelen voor bodem- en gewasverbetering en natuurlijke onkruidbestrijding zoals Poortershaven.

Speciale actie

NLG Holland is dealer van Poorterhaven voor diverse soorten steenmeel, zoals BioLit zand, Coccolietenkalk en Leonardiet. Bij aankoop van BioLit zand tijdens de oriëntatiedag ontvangt u vijf procent korting op de aankoopprijs. Hiervoor geldt per klant een maximum van 25 ton.

Doelstelling open dag

Uitgangspunt van NLG Holland is om met minder chemie gezondere bollen en gewassen te telen, met respect voor bodem en omgeving. Doelstelling van de oriëntatiedag is om vakgenoten uit heel Nederland te informeren over duurzame landbouw en de mogelijkheden om duurzaam en ecologisch te gaan telen en hen in contact te brengen met relevante leveranciers.

Meer informatie en aanmelden

De oriëntatiedag vindt plaats bij Huiberts Biologische Bloembollen, Ruigeweg 39 in Sint Maartensbrug. U bent op 15 april aanstaande welkom vanaf 13:00 uur. Aanmelden kan via [email protected]. Meer informatie over de coöperatie vindt u op www.nlgholland.com. Klik hier voor het programma.
Publicatiedatum: