Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Helen Browning, Soil Association:

"Onderzoek bevestigt dat bio-werkwijze invloed heeft op voedselkwaliteit"

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat het eten van biologisch geproduceerd vlees en melk beter voor je gezondheid is dan niet-biologische producten. De bio-producten bevatten namelijk ongeveer 50% meer omega-3 vetzuren. Dit werd eerder deze week al gemeld in Biojournaal.

De studie die in het British Journal of Nutrition gepubliceerd werd, is gefinancierd door de Europese Commissie. Lord Melchett, directeur van de Britse Soil Association, heeft geholpen met de herziening en publicatie van de studie.

Chris Seal, hoogleraar voeding aan de Universiteit van Newcastle, merkte op: "Het is lastig om genoeg Omega-3 vetzuren met onze voeding binnen te krijgen. Onze studie suggereert dat het omschakelen naar biologische voeding zal bijdragen aan de verbetering van de inname van deze belangrijke voedingsstoffen."

Deze studie sluit mooi aan op een andere studie die dezelfde onderzoeksgroep in 2014 gepubliceerd heeft. Hieruit bleek dat biologische groenten en fruit tot 60 procent meer antioxidanten bevatten dan niet-biologische gewassen.

In een reactie op de nieuwste inzichten over de voordelen van biologische producten, zegt Helen Browning van de Soil Association: "Dit onderzoek bevestigt wat veel mensen altijd al gedacht hebben: wat je de boerderijdieren voert en hoe je ze behandelt is van invloed op de kwaliteit van het voedsel - of het nu om melk, kaas of een stuk vlees gaat." Ze voegt er aan toe: "Bovenop het onderzoek uit 2014 kunnen we nu met zekerheid zeggen dat de biologische landbouw biologisch voedsel anders maakt."


Publicatiedatum: