IFOAM EU Group:

"EU moet stappen zetten om biodiversiteitsdoelen te halen"

De Europese landbouw maakt weinig vooruitgang om de EU-doelstellingen voor biodiversiteit in 2020 te halen. Dat is één van de conclusies die de Europese Raad trekt op basis van het rapport van de Europese Commissie over de plannen. Om de duurzaamheid van de sector veilig te stellen roept IFOAM EU de Europese instanties en de lidstaten op om duidelijke stappen te zetten om de impact van de landbouw op het milieu en klimaatverandering te reduceren.

"IFOAM EU verwelkomt het feit dat de lidstaten duidelijk laten zien dat de Common Agricultural Policy gebruikt kan worden om de biodiversiteit en de voedselzekerheid op de langetermijn kan waarborgen", aldus Marco Schlüter van IFOAM EU. "Business as usual is niet mogelijk en er moeten concrete stappen gezet worden."

"Er is een grote noodzaak en sterke politieke steun om oplossingen te vinden om de biodiversiteit te waarborgen, de natuur te beschermen en de wereld te voeden", valt Stephen Meredith van IFOAM bij. "Desondanks moeten we werken aan de transformatie van de CAP als we deze doelen willen bereiken. Zo zijn bijvoorbeeld agro-ecologische handelingen en biologische landbouw laten de beste condities zien om een goede biodiversiteit te waarborgen en steunt de landelijke gebieden en de voedselzekerheid. Daarom moeten die centraal staan in de nieuwe CAP."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven