Agrifirm zoekt mee naar nieuwe biologische zomertarwerassen

Om de maximale meerwaarde uit de tarweteelt te halen is de afzet van biologische tarwe voornamelijk gericht op het baktarwesegment. Door baktarwe te leveren is er een mooie premie te behalen. Agrifirm Plant heeft afgelopen twee jaar in samenwerking met het Louis Bolk Instituut, bakkerij Zonnemaire en bakkerij Verbeek biologische zomertarwerassen getest op geschiktheid voor biologische teelt en afzet.Om de gewenste kwaliteit bij de molenaars en maalderijen te blijven leveren, streeft Agrifirm naar verbeteringen van het rassenassortiment. De gezonde rassen van het demoveld worden aan het eind van het seizoen getest op bakwaardigheid door bakkerij Zonnemaire en bakkerij Verbeek.

Eind november zijn de broden van de gezonde tarwerassen beoordeeld en zijn de resultaten besproken. Uit deze evaluatie zijn een aantal mooie rassen naar voren gekomen die in de toekomst wellicht mogelijkheden geven voor gebruik in de praktijk.

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.