Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Enige met biologische Rode Gist Rijst-capsules in Nederland"

17e bio-product Vitals komt er aan

Tholen - In 2013 kwam het eerste biologisch gecertificeerde product van Vitals Voedingssupplementen op de markt. Sinds de introductie is het bio-assortiment van Vitals elk jaar verder uitgebreid. "In 2014 hadden we zo'n tien bio-producten. Dit jaar zijn daar inmiddels al 6 producten bijgekomen, waarmee de teller momenteel op 16 staat. In december komen we weer een nieuw biologisch product, namelijk Rijst Proteïne met appel en vanille", vertelt directeur Bolke Koster. Hij is sinds 2001 in dienst bij Vitals en heeft het bedrijf in 2012 overgenomen van oprichter Gerard Alserda.


Bolke achter zijn bureau.

Bolke vertelt dat Vitals vóór 2013 al wel met bio-ingrediënten werkte, maar dat deze nog niet gecertificeerd waren. "We hadden al bio-superfood toen het vitamineschap nog vrijwel helemaal 'synthetisch' was. Vooral in de echt plantaardige producten, zoals het groene thee-extract, zien we de meerwaarde van de bio-certificering. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de Ginkgo, omdat dit een relatief groot blad is."

Jaarlijks 15/20% groei

Hij geeft aan dat de bio-omzet jaarlijks doorgroeit. "Ik schat dit op een groei van zo'n 15 tot 20 procent. En ik verwacht dat de brede groei van bio in de supermarkten een voorbode is voor het vitamine-aanbod." Volgens Bolke profiteert Vitals niet van de trend richting gezond eten. "Daar liften de vitaminepillen juist niet op mee. De sportievelingen gaan wel steeds meer voor natuurlijke producten."De Vitals-producten worden verkocht in drogisterijen, supermarkten, warenhuizen, online winkels en discounters. Bolke geeft aan dat het heel belangrijk is dat winkeliers extra toelichting kunnen geven over de voedingssupplementen. "In drogisterijen zijn sommige medewerkers hier echt in gespecialiseerd. Om goede toelichting te geven is het noodzakelijk om voldoende productkennis te hebben. Onze producten liggen ook in de natuurvoedingswinkels, bij Ekoplaza liggen gemiddeld 9 van de 16 bio-producten van Vitals. Daarom zoeken we in de natuurvoeding naar winkeliers die één van de medewerkers de kans wil geven om zich hierin te specialiseren. Het kennisniveau over voedingssupplementen ligt in de reformwinkels over het algemeen al wat hoger."Hij vertelt dat de Vitals-producten die heel goed lopen, vaak door therapeuten worden aangeraden. "Dit geldt bijvoorbeeld voor de cholesterolverlagende Rode Gist Rijst-capsules. Hiermee zijn we volgens mij de enige in Nederland. Daardoor verkopen we dit product ook veel buiten het bio-kanaal. Dit geldt ook voor de biologische superfoodproducten."

Voor meer informatie:

Bolke Koster
Vitals Voedingssupplementen
Pieter Lieftinckweg 29
1505 HX Zaandam
075 6476050
[email protected]
www.vitals.nl