Berm A4 Delft Schiedam ingezaaid voor Honey Highway

Zaterdag 7 november is als symbool voor de opening van A4 Honey Highway biologisch bloemenzaad uitgestrooid in de berm ter hoogte van Schipluiden. Eind oktober zijn er 90 vrachtwagens zand de berm in gereden en is de berm ingezaaid met Honey Highway biologisch bijenbloemenzaad. Er ontstaat zo meer nectar en voedsel voor insecten, om zo goed overwinteren mogelijk te maken. Hiermee wordt bijensterfte tegengegaan. "Ik wilde zelf iets doen en heb mij toegelegd op het zorgen voor meer nectar en stuifmeel, bloemenpracht voor de bijen. Midden-Delfland gaat mij aan het hart. Daarom heb ik mijn uiterste best gedaan om A4 Delft Schiedam Honey Highway te laten worden. Ik ben erg blij met de enthousiaste medewerking van Rijkswaterstaat", aldus de lokale initiatiefneemster Deborah Post. Het resultaat van dit duurzame initiatief van Deborah Post, gemeente Midden-Delfland en Rijkswaterstaat is de eerste Honey Highway ter wereld. Daarmee is de A4 Delft Schiedam nu al uniek.


Deborah Post strooit Honey Highway bloemenzaad uit samen met Adri Franken van Rijkswaterstaat.

Projectdirecteur Adrie Franken van Rijkswaterstaat over de Honey Highway: "Wij hebben erg veel aandacht besteed aan een goede inpassing van de weg. Dit initiatief van Deborah Post draagt hier nog weer extra aan bij. Wij vinden het fijn om ideeën van burgers in onze projecten te kunnen verwezenlijken." Ook wethouder Govert van Oord van Midden-Delfland juicht initiatieven vanuit de samenleving toe: "De realisatie van de Honey Highway een goed voorbeeld van samenwerking, met name tussen overheid en burgers. En we realiseren met dit project samen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit en aan de kansen voor het overleven van bijen in groen Midden-Delfland."
 
Voor meer informatie: www.a4delftschiedam.nl, www.honeyhighway.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.