BioBoxx als duurzaam alternatief voor groenafvalcontainers

In samenwerking met Solidus Solutions heeft het bedrijf BioBoxx een afbreekbare massiefkartonnen doos ontwikkeld om groenafvalcontainers te vervangen. BioBoxx benadert daarmee organisch afvalmanagement vanuit een onderscheidende en innovatieve visie. De BioBoxx is een uitstekende vervanger voor de traditionele inzameling van bijvoorbeeld groenafval. "Het verduurzamingsaspect van BioBoxx schuilt in de lagere milieubelasting en de forse reductie van reguliere afvalkosten van de afvalcontainer", verduidelijkt medeoprichter Hans Govers. Hij doelt daarmee op legen, reinigen en desinfecteren.BioBoxx is een perfect voorbeeld van biobased economie. De dozen, gemaakt van gerecycled oud papier en gevuld met groenafval, worden inclusief hun inhoud verwerkt. BioBoxx bestaat uit massief karton met een waterafstotende coating en een gepatenteerde vouwtechniek. Dat zorgt ervoor dat de doos lekvrij blijft. "We hebben door een onafhankelijk bureau een LCA-studie laten uitvoeren, waaruit blijkt dat ons systeem aanzienlijk minder energie en water vergt. Logisch, de BioBoxx wordt samen met het groenafval, industrieel (anaeroob) vergist. Het betreft dus een eenmalige verpakking", aldus Govers.

De ontwikkelde BioBoxx is dus vergist- en composteerbaar. De vergisting van de doos resulteert in energie. De BioBoxx heeft daarmee een aanzienlijk aandeel in de reductie van CO2-uitstoot en draagt zo bij aan duurzaam, maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook de vele gebruiksmogelijkheden voor het bedrijfsleven en de consument zorgen ervoor dat er een goede stap kan worden gezet om 'klimaatneutraal' ondernemen verder te integreren in de huidige bedrijfsvoering.

Voor meer informatie: www.solidus-solutions.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.