8.000 bio-bloembollen voor bijen Rietveldse Pad

Op het Rietveldse Pad in Alphen aan den Rijn gaan zaterdag 7 november 8.000 biologische bloembollen van 'Bijen in de Buurt' de grond in. De gemeente Alphen wil dit initiatief met een gefaseerd maaibeleid van de bermen vanaf 2016 gaan ondersteunen. Daardoor kunnen fietsers en wandelaars ook in volgende jaren meegenieten van de bloemenpracht. Boeren, bewoners en gemeente helpen zo mee aan het Groene Cirkels Bijenlandschap in deze regio.

De bewoners planten de biologische bloembollen in de bermen van het Rietveldse Pad en op de erven van hun boerderijen. Het zijn verwilderende bollen die zich vermeerderen en elk jaar terugkomen. Deze door BD-imkers aangeraden bloembollen trekken (wilde) bijen, vlinders en hommels aan omdat ze veel nectar en stuifmeel geven. De biologische kwaliteit garandeert bestrijdingsmiddelenvrij voedsel voor het grootbrengen van de jongen en draagt zo belangrijk bij aan de bijengezondheid nu en in de toekomst. Inwoners en bezoekers van de regio zijn welkom om mee te planten. Aanvang om 14:00 uur op het Rietveldse Pad nr 13.

Bron: Alphens.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.