Biocoop opent verpakkingsvrije winkel in Parijs

De Franse biologische supermarktketen Biocoop heeft dinsdag 4 november een volledig verpakkingsvrije winkel geopend in Parijs. Het gaat om een pop-upwinkel die tot eind december open zal zijn. De winkel beschikt over een verkoopoppervlakte van 65 m² en de winkel is ingericht met herbruikbaar 100% onbehandeld hout meubilair. Er zijn zo'n 250 verschillende producten te koop, waaronder AGF, maar ook producten zoals vleeswaren, brood, boter, kaas en yoghurt. De nadruk ligt op lokale producten, 15-20% van de producten is afkomstig van producenten die op minder dan 150 kilometer van Parijs gevestigd zijn.Klanten kunnen hun eigen verpakkingen meebrengen, maar voor degenen die daar niet aan gedacht hebben, zijn er in de winkel verschillende oplossingen te verkrijgen. Denk hierbij aan glazen potten, zakken van bio-katoen en zogenaamde 'algobols', dit zijn 100 procent recyclebare kommen gemaakt van algen.

De keten wil met deze winkel uittesten of een winkel met alleen onverpakte producten potentie heeft voor de lange termijn. Biocoop verpakt al 30 jaar losse producten zoals rijst en pasta, in de hoop daarmee voedselverspilling te verminderen en de afvalberg aan verpakkingsmaterialen te verkleinen.

Biocoop is een Franse keten met 357 winkels met biologische en duurzame producten.

Voor meer informatie: www.biocoop.fr

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.