Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Resultaat samenwerking slijterij, distilleerderij en De Bierkreek

Dutch Rose Gin: distillaat op basis van bio-rozenblaadjes

Na de Zeeuwierjenever en de Monastique is er nu ook de Dutch Rose Gin, het derde unieke distillaat dat door Slijterij de Vuurtoren te Sluis op de markt wordt gebracht. Dutch Rose Gin is liefde van drie vakmensen gebotteld in één fles. De gin is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Slijterij de Vuurtoren, Biologische Rozenkwekerij de Bierkreek en Distilleerderij Van Toor.

Leo Fontijne van Distilleerderij van Toor maakt voor Petra de Boevere van Slijterij de Vuurtoren (ook wel bekend als Meisje van de Slijterij) al enkele jaren de Monastique, een re-creatie van een historische likeur.

De Bierkreek is de enige biologisch gecertificeerde rozenkwekerij in Nederland. De bloemen zelf zijn eigenlijk een afvalproduct, het gaat bij de Bierkreek vooral om de kweek en veredeling van rozenstruiken. Hans van Hage van de Bierkreek is echter ook op zoek naar nieuwe toepassingen van zijn producten.Er worden inmiddels honderden verschillende gins gemaakt in verschillende smaaktypes en kwaliteiten. Gin met rozenblaadjes in de compositie is populair merkte Petra. Slijterij de Vuurtoren verkoopt 220 soorten gin en laat ook vaak gins proeven aan consumenten. In de meeste gevallen worden er in die composities -ja een gin componeer je- gedroogde rozenblaadjes gebruikt, maar wat als we dit nu eens gingen proberen met de biologische rozenblaadjes van de Bierkreek?

Het idee ontstond begin 2015, maar je kunt natuurlijk pas in de zomer plukken. En zo geschiedde. Leo zag het ook wel zitten, al had hij nog nooit eerder met verse rozenblaadjes gewerkt. Het resultaat zit in deze fles Dutch Rose Gin. Leo stookte van de versgeplukte rozenblaadjes een rozendistillaat en componeerde dit met jeneverbes, koriander, engelzaad, zoethout, abrikozenpit en Ceylon kaneel tot deze unieke gin.

De Dutch Rose Gin is puur al prachtig om te drinken, maar je kunt er natuurlijk ook mee mixen. Met Fentimans tonic explodeert de rozengeur en is het een prachtig droog aperitief. De perfect serve is volgens Petra echter 5 cl. Dutch Rose Gin in een copaglas met veel ijs, 20 cl. Elixia Rose lemonade (gezoet met agave dat net nog een mooi bittertje geeft), garneren met een gedroogd rozenknopje (of vers rozenblad) en even een klein beetje Ceylonkaneel er overheen raspen.

De flessen zijn allemaal individueel genummerd en nr 1 van Batch 1 wordt aangeboden aan de winnaar van de Zeeuwse innovatieprijs 'Emergo' op woensdagmiddag 4 november tijdens de Contacta in de Zeelandhallen in Goes.

De gin is overigens niet Skal-gecertificeerd, dit geldt alleen voor de rozenblaadjes die er in verwerkt zijn.

Voor meer informatie:

Petra de Boevere
Slijterij-Wijnhandel de Vuurtoren
Groote Markt 11
4524 CD Sluis
Telefoonnummer: 0117 383787
Mobiel: 06 22413369
www.devuurtoren.nl
www.meisjevandeslijterij.nl
www.zeeuwierjenever.nl

Kwekerij de Bierkreek
Hans van Hage (06 12905085)
Geertje van der Krogt (06 50908824)
www.bierkreek.nl
Publicatiedatum: