Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werving deelnemers 'Verkiezing beste biologische winkel' is gestart

De 'Verkiezing van de beste biologische winkel 2016' is gestart. Winkels die minimaal 90% biologisch aanbod in voeding hebben, kunnen zich aanmelden voor de verkiezing. De verkiezing vindt plaats in 4 categorieën: boerderijwinkel, middelgrote winkel, grote winkel en webwinkel. Winnaars mogen een jaar lang de titel voeren 'Beste biologische winkel 2016, categorie X' en zijn zo een jaar lang het visitekaartje van de branche. De Verkiezing van de Beste biologische winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext.
 

Waarom meedoen?

De verkiezing is de enige verkiezing in Nederland waar biologische speciaalzaken zich met elkaar kunnen meten. Door de mix van jury en publieksstemmen is er veel aandacht van de media voor deze prijs. De juryleden zijn Herma Blankespoor - accountmanager winkels Triodos Bank, Willem Uitentuis - salesmanager Libéma, Tallina van den Hoed - culinair redacteur Volkskrant en Niels Tijthof - eigenaar Pomms.nl.
 

Wat maakt biologische boerderijwinkels zo bijzonder?

Steeds meer consumenten kiezen voor biologisch. De breedste keuze aan biologische producten is te vinden bij de biologische speciaalzaak. Daarnaast bieden winkeliers hun klanten nog veel meer, zoals informatie over de kwaliteit en herkomst van de producten, persoonlijke aandacht bij voedingsdiëten en allergieën, proeverijen of kookdemonstraties. Biowinkeliers kiezen vaak voor een persoonlijke benadering en hechten waarde aan het contact met de klant.
 
Bavo van den Idsert, directeur Bionext: "Biologische speciaalzaken blinken uit in assortiment en kennis over biologisch. Ook hebben ze een goede band met hun klanten. Met deze verkiezing kunnen winkels zien waar ze staan ten opzichte van hun collega's."

Online aanmelden

Tot 1 november kunnen winkels zich aanmelden via het inschrijfformulier. Daarna gaat de jury aan de slag met het nomineren van 3 winkels in elke categorie. Vanaf half november kan het publiek stemmen op de genomineerde winkels en gaan de juryleden op bezoek bij de winkels. Uiteindelijk maakt de jury op woensdag 20 januari 2016, op de Bio-beurs in Zwolle bekend welke winkels zich beste biologische winkel van Nederland mogen noemen.

Voor meer informatie: www.biowinkelvereniging.nl
Publicatiedatum: