Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ierse bio-omzet stijgt met € 9 miljoen

De Ieren ontwikkelen een voorkeur voor biologisch voedsel, aldus nieuwe cijfers, die een omzetgroei van biologische producten van 9% over vorig jaar aangeven.
Op een seminar, georganiseerd door Bord Bia, werd gehoord dat de biologische voedselsector dit jaar al met € 9 miljoen is gegroeid tot € 110 miljoen en dat bijna een kwart van de consumenten Fairtrade producten kiest.91,5% van de consumenten zou vorig jaar minstens één biologisch product hebben gekocht. Biologische groente, fruit en yoghurt maken nu voor 50% deel uit van de biologische markt.

Eén van de winkels waar de groei in biologische omzet het grootst was, is Aldi. Wat de aangeschafte producten betreft: de top vijf is, groente, fruit, ontbijtgranen, bakolie en brood.

Duitsland (€ 4,5 miljard) en Frankrijk zijn de grootse verbouwers van biologische producten in Europa, maar toch denkt de Ierse agrarische sector in Frankrijk nog voet aan de grond te kunnen krijgen. Zij zien de Franse biologische consument helemaal zitten.

Ondanks de opleving van de economie worden Ierse consumenten, net als de Britten, nog steeds beschouwd als mensen die de 'hand op de knip' houden, alhoewel er meer vertrouwen is wanneer het op persoonlijke financiën aankomt.

Voor consumenten is de prijs op dit moment belangrijker dan het merk, maar 68% van de consumenten was het ermee eens dat, om de economie te steunen, het belangrijk was om Ierse producten te kopen, al kosten die wat meer.

Bron: www.irishexaminer.com
Publicatiedatum: