Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CEO Whole Foods: We staan voor een ‘aardverschuiving’De voedingsindustrie ondergaat een enorme verandering, aldus de directie van de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods. “Het is een aardverschuiving die op dit moment in de levensmiddelenmarkt plaatsvindt. Absoluut ongekend”, zei de levensmiddelenbranche co-CEO Walter Cobb maandag op een conferentie in Austin.

Een stijgende vraag naar biologische voedsel en duurzaam verbouwde agrarische producten staat aan de basis van deze verandering, zegt hij. Ook will klanten lagere prijzen en comfortabeler manier van winkelen. Robb maakte de opmerking de dag nadat Whole Foods aankondigde 1500 mensen te zullen ontslaan als bezuinigingsmaatregel.

“Dit is een onderdeel van de evolutie van het bedrijf. We gaan investeren in lagere prijzen, marketing en communicatie en technologie verbetering”, zegt Robb over de ontslagen.

Het gaat de laatste tijd niet goed met Whole Foods. Het bedrijf kwam onder vuur te liggen nadat uit onderzoek was gebleken dat een aantal winkels klanten veel te veel liet betalen. Klanten dreigden de winkelketen te boycotten. Kort daarna bleken de verkopen tegen te vallen en werd de begroting voor 2015 bijgesteld. De aandelen van het bedrijf zijn dit jaar meer dan 35% gedaald.

Whole Foods gaat een nieuwe, goedkopere keten van winkels uitrollen (365 by Whole Foods Market) met onder andere een nauwkeurig samengestelde selctie van biologisch en natuurlijk voedsel. Whole Foods hoopt met deze formule de sterke concurrentie van traditionele supermarkten als Kroger, maar ook die van discounters als Lidl en Aldi voor te blijven.

Deze laatste twee hebben de laatste paar jaar in het Verenigd Koninkrijk een pijnlijke prijzenoorlog teweeg gebracht, met als gevolg vermindering van winst en ontslagen bij de grootste supermarkten. De CEO van ASDA, de op een na grootste Britse levensmiddelenhandelaar, noemde de concurrentie van Aldi en Lidl “de ergste storm in de detailhandel”

Robb zegt dat Whole Foods zich zal moeten blijven ontwikkelen om te profiteren van de snel veranderende markt.

bron: Business Insider
Publicatiedatum: