Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage BioXpo en Vitasana

Eerste editie BioXpo-Vitasana schot in de roos

De eerste editie van de gezamenlijke vakbeurs BioXpo-Vitasana is achter de rug. De organisatoren blikken tevreden terug op een eerste geslaagde samenwerking. Afgelopen zondag en maandag konden mensen uit de bio- en voedingssector op ontdekkingstocht op de beursvloer van BioXpo. Daar stelden zo'n 180 standhouders hun assortiment voor aan het publiek. Zo'n 3.250 bezoekers hadden zich vooraf geregistreerd. Dat zijn bijna 1.000 bezoekers meer dan op de vorige editie van Vitasana. Ook de standhouders waren met meer.


Bekijk hier de fotoreportage van de BioXpo/Vitasana.

Bezoekers konden kennismaken met een uitgebreid assortiment van producten uit binnen- en buitenland. De bioconsument streeft doorgaans naar een gezond voedingspatroon en is ook vaak op zoek naar producten zonder bepaalde allergenen. De standhouders spelen daar goed op in, met een groot aanbod aan glutenvrije, vegetarische en suikervrije producten.

Waar Vitasana vooral een beurs voor biowinkeliers was, liggen de ambities van BioXpo-Vitasana hoger: zij willen de hele biosector bij elkaar brengen. BioForum Vlaanderen, het biologische kennisnetwerk en Biowallonie zorgden daarom voor een inhoudelijk programma voor de hele sector dat door de aanwezigen gesmaakt werd. Onder meer landbouwers en mensen uit de horeca kwamen een kijkje nemen in Brussel.


Bekijk hier de fotoreportage van de BioXpo/Vitasana.

15 jaar BioForum

Op zondag nam BioForum Vlaanderen van de gelegenheid gebruik om zijn 15-jarig bestaan te vieren. Sleutelfiguren uit de geschiedenis van de organisatie vertelden aan directeur Lieve Vercauteren en het publiek hoe de organisatie in 15 jaar is geƫvolueerd.

Dirk Thienpont, Erik Krosenbrink, Johan Devreese en Kurt Sannen vertelden over de oprichting van een koepelorganisatie, de splitsing in een Vlaamse en Waalse kamer en de fusie met Belbior en Probila. Er werd ook al vooruitgeblikt naar de uitdagingen die de organisatie in de toekomst ziet.


Bekijk hier de fotoreportage van de BioXpo/Vitasana.


Op naar de tweede editie

Het succes van BioXpo-Vitasana zorgt ervoor dat de weg naar een tweede editie open ligt. De precieze data en de invulling van de vakbeurs liggen nog niet vast, maar beide partijen zijn het erover eens dat dit een goede eerste stap was voor een lange, vruchtvolle samenwerking.
Publicatiedatum: