’t Reigershof stelt twee nieuwe geitenkazen voor: 'Oudlander' en 'Mabelle'

Tijdens de Vitasana in Brussel (27-28 september) stelt kaasmakerij 't Reigershof twee nieuwe kazen voor aan het publiek. De 'Oudlander' en de 'Mabelle' worden aan het assortiment toegevoegd.


De Oudlander en Mabelle worden aan het assortiment van 't Reigershof toegevoegd.

"De Oudlander, vernoemd naar de polder waarin ’t Reigershof ligt, is een langgerijpte, karaktervolle geitenkaas van 14 kg", vertelt Renaat Devreese. "De Oudlandpolder ligt tussen Oostende en Brugge. Mabelle is een halfharde geitenkaas met witschimmel. Beide kazen nemen meteen een unieke plaats in, in het kaaslandschap."

’t Reigershof ligt midden de Oudlandpolder, op enkele kilometers van de zee. Dit nog authentieke weidegebied is sinds jaren natuurgebied. "Sinds 1987 melken we er geiten en maken we kaas", vervolgt Renaat. "In 2015 is ons familiebedrijf uitgegroeid tot een biologische geitenboerderij met ruim 300 melkgeiten en een pas vernieuwde kaasmakerij. Het hele proces – van het rantsoen telen voor de geiten tot het affineren van de kaas – hebben we in eigen handen. De verse melk verwerken we tot rauwmelkse kazen. Daardoor krijgen onze kazen hun unieke smaak en blijven alle goede eigenschappen van de melk bewaard."


het volledige kaasassortiment van 't Reigershof. Klik hier voor een vergroting.

"Naast kwaliteitsvolle melk, zorgen we voor een hoge gezondheidsstatus bij de geiten. Als eerste geitenboerderij houden we de melkgeiten volledig antibioticavrij. De geiten krijgen een rijk en divers rantsoen, aangevuld met een kruidenmengeling. In de graasweiden worden diverse kruiden die de weerstand bevorderen gezaaid. Bovendien zorgen de kruiden voor een extra fijn aroma in de kaas."

Meer info:
't Reigershof
Renaat Devreese
Polderstraat 4
8420 Klemskerke, De Haan
+32 (0)59 236381
+32 (0)498 267634
www.reigershof.be
info@reigershof.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.