Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vanaf 21 september ook een vegetarische Gemakskrat

Vanaf 21 september bezorgt de Krat ook een vegetarische Gemakskrat. Deze Gemakskrat Vega bevat net als de gewone Gemakskrat alle vegetarische ingrediƫnten voor drie eerlijke, gemakkelijke en gezonde doordeweekse maaltijden. Precies wat je nodig hebt tijdens een drukke werkweek, je hoeft niet meer naar de winkel. Alles wat je nodig hebt zit in de krat, inclusief de recepten. Deze worden ontwikkeld door een vegetariƫr in hart en nieren.

In de krat zitten lokale, duurzame producten, gemaakt met respect voor mens en milieu. Zo van de boer op je keukentafel. De Gemakskrat Vega wordt ook op maandagavond bezorgd, in heel Nederland.Het promoten van seizoensproducten uit Nederland is een belangrijke motivatie voor Eefje Brugman, oprichtster van de Krat. Vanaf de start van de Krat (in 2010, de Krat was de eerste maaltijdbox in Nederland) is zij al bezig om de prachtige Nederlandse seizoensproducten die in onze buurt geteeld worden beschikbaar te maken voor een breed publiek.

Eefje: "Sinds de start van de Krat is het duidelijk dat het eten van duurzame, eerlijke producten enorm in trek is bij steeds meer mensen. We zien ook dat vegetarisch eten steeds populairder wordt, vanwege de druk op het milieu die het eten van vlees met zich meebrengt. Vandaar dat wij daar nu ook op inspringen. Onze producten komen uit Nederland, zijn onbespoten, altijd van het, veelal biologisch en zonder toevoegingen. De producten worden zorgvuldig door de Krat geselecteerd en worden thuisbezorgd, inclusief een handig receptenboekje."

De inhoud van de Vega Gemakskrat is volgens Eefje gemiddeld genomen voor 75% biologisch. "De producten zijn wel voor 100% duurzaam geteeld, uit Nederland en van lokale, eerlijke boeren. Dat is allemaal na te gaan op de website, waar ze elke week vermelden van welke boeren en telers de producten afkomstig zijn."

Voor meer informatie: www.dekrat.nl
Publicatiedatum: