Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In periode 2016-2019

Groningen steekt €300.000 extra in bio-landbouw

De provincie Groningen heeft de begroting voor 2016 gepresenteerd. Komend jaar is er ruim 308 miljoen euro te besteden. In de begroting staat onder meer dat er in de periode 2016-2019 per jaar 300.000 euro extra ter beschikking zal komen voor de biologische landbouw. Dit naast het bestaande budget (biologische) landbouw.

Gedeputeerde Staten zien mogelijkheden om de biologische landbouw te bevorderen door middel van kennisoverdracht en het gebruiken van nieuwe technieken. Tevens onderzoekt het college mogelijkheden om de omschakeling naar en uitbreiding van biologische landbouw financieel te ondersteunen in de vorm van een kredietfaciliteit. Ook zien zij kansen voor het vergroten van afzet en het bij elkaar brengen van regionale producenten en af nemers in onze provincie. Multifunctionele landbouw zal ook worden gestimuleerd.

Klik hier voor de begroting.
Publicatiedatum: