Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het had veel erger kunnen zijn"

Natuurwinkel Utrecht week gesloten vanwege rookschade

Tholen - Dinsdag 4 augustus heeft brand gewoed bij Albert Heijn aan de Nachtegaalstraat in Utrecht. Waar het er eerst op leek dat alleen de AH zelf en de naastgelegen Blokker schade op hadden gelopen, blijkt dit nu ook het geval te zijn bij de Natuurwinkel. Natuurwinkel Utrecht (Nachtegaalstraat 51A) is daarom deze week noodgedwongen gesloten.

Paul Rozmus, eigenaar van Natuurwinkel Utrecht, vertelt dat de schade een stuk groter is dan in eerste instantie werd gedacht. "We hebben besloten om tijdelijk te sluiten. De rooklucht bleef gedurende de dagen na de brand toch aanwezig. Daarom hebben we er afgelopen vrijdag toch maar experts bijgehaald. Zij hebben er naar gekeken en kwamen tot de conclusie dat de rooklucht niet vanzelf uit het plafond zou gaan. Het systeemplafond moet dus vervangen worden."

Hij geeft aan dat dit niet het enige is. "Ook het ventilatiesysteem krijgt deze week groot onderhoud en de koelinstallaties worden doorgeblazen. Verder zijn we hier en daar natuurlijk wat extra aan het schoonmaken en kunnen we deze week even goed naar de schapindeling kijken." Paul maakt ook van de gelegenheid gebruik om nieuwe pinapparatuur aan te sluiten. "Vanaf komende week kunnen de klanten bij ons contactloos gaan betalen."

De ondernemer geeft aan opgelucht te zijn dat het bij rookschade is gebleven. "Het had veel erger kunnen zijn, met roet-, brand- en waterschade. En gelukkig is het verder allemaal verzekeringswerk, waardoor de financiƫle gevolgen ook meevallen."

Maandag opent de Natuurwinkel haar deuren weer. "Het is erg vervelend om een week lang te moeten sluiten, maar het is ook echt nog een zootje in de straat. Zo staan er allerlei containers voor de AH en Blokker. Om de klanten weer welkom te heten in de winkel hebben we voor de hele week 10%-kortingsacties op de planning staan."

Voor meer informatie: [email protected], www.natuurwinkel.nl