"Elk seizoen brengt eigen verrassend gamma voort"

De voorbije jaren 'Bio @ BelOrta'...

De bio-afdeling van BelOrta is in 2014 verhuisd naar een nieuwe locatie op het terrein van BelOrta Sint-Katelijne-Waver. In dit kader leek het BelOrta leuk om in de Biobrief van Juli 2015 eens terug te blikken op de voorbije jaren 'Bio @ BelOrta':

Op 1 mei 1994 werden voor het eerst biologische groenten en fruit op coöperatieve wijze verkocht. Een groep enthousiaste bio-telers plaatste op deze wijze BRAVA op de Vlaamse tuinbouwkaart. Bio-producten vormden vanaf dat ogenblik een toegevoegde en complementaire waarde van het BRAVA-assortiment.

In 1997 verhuisde de bio-afdeling naar de andere vestiging van het toenmalige BRAVA in Kampenhout. Daar werd er een aparte verpakkingsafdeling voorzien zodat de veiling snel kon reageren bij verpakkingsvragen van kopers.

Om logistieke redenen werd er -kort voor de fusie met Greenpartners- besloten om de volledige bio-afdeling, inclusief de verpakkingsafdeling, in 2010 opnieuw onder te brengen in Zellik. Na de fusie met Mechelse Veilingen verhuisde de bio-afdeling naar Sint-Katelijne-Waver waar de afdeling tot op heden nog steeds gevestigd is. De integratie van de bio-afdeling in het volledige distributiesysteem garandeert voor alle kopers een makkelijkere toegankelijkheid naar het biologische aanbod van groenten en fruit.

Het BelOrta Bio-team

De drijvende krachten achter de bio-afdeling zijn Sander De Proost en Hans De Smedt. Sander, supervisor verkoop biologische groenten&fruit vertelt: "De link met de tuinbouw bestaat reeds van in mijn tienerjaren: in de vakantie ging ik maar al te graag helpen bij mijn familie op het veld: kolen kappen, sla of selder snijden, peterselie busselen en dat soort zaken. Zelfs als ik nu nog eens een gaatje vind en er is veel werk op het veld dan spring ik graag in waar nodig. Het is een passie die zich eveneens weerspiegelt in mijn dagdagelijkse werkzaamheden binnen de bio-afdeling en bovendien voor een grote gedrevenheid zorgt."

Hans, keurmeester bio-afdeling: "Een werkdag op de bio-afdeling bij BelOrta is uitdagend en biedt veel afwisseling: enerzijds is er het administratieve aspect, maar anderzijds is er ook het sociaal contact met producenten en kopers. Mijn keuze voor een job in de tuinbouwsector was snel gemaakt. Mijn grootouders hadden immers een kleine boerderij waardoor ik reeds van jongsaf veel aandacht voor de natuur kende. Nu, in mijn functie als keurmeester, is het dan ook fijn om dagelijks de grote diversiteit aan groenten en fruit te zien en bovendien te zien hoe elk seizoen zijn eigen verrassend gamma voortbrengt."

Voor meer informatie: www.belorta.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.