"Dit jaar zes winkelopeningen, waaronder twee in Wallonië"

Bio-Planet verdubbelt de komende 3 jaar

Tholen - De zestiende Bio-Planet is woensdag 10 juni in Aalst geopend. "We mikken op een dertigtal winkels in 2020. Onze ambitie is om dit boekjaar zes nieuwe winkels te openen. Na de recente winkelopeningen in Groot-Bijgaarden en Halle hebben we er dus nog drie te gaan tot april 2016. We gaan onder andere twee nieuwe winkels in Wallonië openen, om ook daar meer voet aan de grond te krijgen", vertelt Pieter Ceuleers, Division Manager van Bio-Planet.
 
De Colruyt Group opende in 2001 in Kortrijk de eerste winkel van Bio-Planet. "Dit was eigenlijk een logisch gevolg van het feit dat duurzaamheid in de genen zit van de Colruyt Group. Onze vrachtwagens gaan enkel volledig geladen de weg op. Verder investeren we veel in windmolens, alternatieve energie. En eind jaren 80 had Colruyt al een bio-gamma. Na diverse schandalen in de voedingsindustrie rond 2000 keek de consument op een andere manier naar voeding. Toen is het idee voor Bio-Planet ontstaan. Bio-Planet is eigenlijk het kleine broertje van de Colruyt- en OKay-winkels, maar is wel aardig aan het groeien."
 

De nieuwste Bio-Planet in Aalst.

Pieter geeft aan dat er ruimte is voor nog meer winkels van de formule in Wallonië. "In Wallonië is meer ruimte voor landbouwgrond, omdat het gebied minder dichtbevolkt is dan Vlaanderen. Dit betekent echter niet dat er minder vraag is naar biologische producten. Veel van onze vlees- en zuivelleveranciers zijn dan ook te vinden in Wallonië."

Bio-Planet gaat voor duurzame samenwerking: "We gaan voor een langetermijnrelatie met leveranciers, en we geven de voorkeur aan lokale en regionale producten. Ook Zuid-Nederland, West-Duitsland en Noord-Frankrijk behoren tot de regio. Sowieso zal er voor ons nooit een product ingevlogen worden, alle producten van verder weg komen met de boot."
 


Hij vertelt dat het assortiment bij Bio-Planet door de jaren heen geëvolueerd is. In tegenstelling tot in de beginjaren verkopen we geen textiel, kleding en verf meer. Het assortiment bestaat inmiddels uit zo'n 7.000 biologische en ecologische producten." De Bio-Planet-winkels zijn gemiddeld 650 vierkante meter groot. "Bio-Planet is meer een supermarkt dan een natuurvoedingswinkel. Men kan in onze winkels alles vinden, net als in een supermarkt, maar dan in een bio-variant."
 
Bio-Planet is volgens Pieter het 'geitenwollensokken-imago' al lang gegroeid. "Steeds meer consumenten willen dichter bij de oorsprong van het voedsel komen. Bij Bio-Planet winkelen ook heel veel gezinnen, ouders denken steeds meer na over wat ze inkopen. De meeste klanten zijn ook goed geïnformeerd. Het grappige is dat we van nieuwe winkeliers na de opening wel eens te horen krijgen dat ze opgeleid worden door de klanten, omdat zij vaak zelf al veel kennis hebben over de producten."
 
Pieter geeft aan dat de winkeliers de nodige vrijheid krijgen bij het opzetten van lokale initiatieven. "We hebben allemaal eigen winkels, geen franchisers. Dit zodat we een uniform concept neer kunnen zetten. Toch is er voldoende ruimte voor lokale initiatieven in de winkels."
 
Voor meer informatie:
 
Pieter Ceuleers
Bio-Planet
Victor Desmesmaekerstraat 167
B-1500 Halle
+32 (0)23635010
Mobiel: +32 (0)473840108
Pieter.ceuleers@bioplanet.be
www.bio-planet.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.