Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Woensdagavond 24 juni

BIJendiner met Felix Rottenberg, Cees Holtkamp en Jan Vayne Op Hodenpijl

Op woensdagavond 24 juni is het 8e BIJendiner. De avond bestaat uit een diner met gasten als Felix Rottenberg en Nederlands bekendste banketbakker Cees Holtkamp. Er is ook iets te vieren: de opening van de BIJenfarm en de lancering van de Honey Highway met de onthulling van een paneel met bijengodin Melissa, een 5000 oud Grieks vruchtbaarheidssymbool.De avond start met een diner. Hierna vertelt Felix Rottenberg voorzitter van het Nationaal Bijenberaad in samenspraak met Nederlands bekendste banketbakker Cees Holtkamp over de bescherming van de bij en het terugdringen van onnatuurlijke suiker. De 3e spreker van de avond is Henk Wansink imker en eigenaar van een Biologisch-Dynamisch Landbouwbedrijf. Hij vertelt over de koe, de bij en de pier. BD-imkers Deborah Post en Jos Willemse vertellen over de BIJenfarm. De avond kent een bijzonder feestelijke afsluiting met onthulling van het paneel met hierop een afbeelding van de Griekse bijengodin Melissa en de ontvangst van een zwerm in de kast (buiten). Dit ter opening van de BIJenfarm en lancering van 6 KM A4 wordt Honey Highway. Jan Vayne speelt deze avond piano-improvisaties.


Deborah Post.

Diner en rondleiding

Voorafgaand aan het diner is er een rondleiding in de BIJenfarm tussen 16:30-18:00 uur. Het biologische diner wordt bereid met producten van de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl. Het diner start om 18:00 uur (diner en lezing: 40 euro). De boerderij op de Buitenplaats levert biologische groenten, fruit, kruiden, eetbare bloemen, vlees en eieren. Als dessert wordt ROOTZ Speltappeltaart & honing geserveerd.

Van Hollandse Bodem

Het BIJendiner is de 6e avond in serie van 6 Van Hollandse Bodem met thema Voeding & Biodiversiteit. Met elke avond sprekers die de pioniers zijn voor verandering: die met de dagelijkse praktijk van voeding en biodiversiteit bezig zijn. De avonden worden georganiseerd door Op Hodenpijl en zijn een initiatief van Deborah Post (ROOTZ biologische fruitsappen en initiatiefneemster Honey Highway).

Datum: 24 juni. Diner & lezing: 40 euro. Aanvang: 18:30 uur.
Lezing: 15 euro. Aanvang 20:00 uur.
Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). We beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats. Aanmelden kan via www.ophodenpijl.nl.
Publicatiedatum: