Meer duidelijk over vermeende bio-varkensfraude Duitsland

Na berichten eerder deze week over vermeende fraude met biologisch varkensvlees in Duitsland, komen meer details naar buiten. Het eerste geval van fraude werd in 2013 door de autoriteiten ontdekt, maar krijgt nu aandacht in de Duitse media. Het tweede geval is een zaak van begin juni. Met name over de eerste zaak is meer bekend geworden.De zaak uit 2013 gaat om twee gecertificeerde boeren Vorpommern-Greifswald die conventioneel varkensvlees als biologisch verkochten. Volgens de Baltic Times gaat het om maximaal 10.000 dieren. Volgens de berichten zouden de twee enkele jaren op deze manier geopereerd hebben.

Het duo was al eerder opgevallen bij de autoriteiten in verband met de huisvesting van het vee. Hoewel er richtlijnen van Biopark overtreden zouden zijn, zou de Europese verordening niet overtreden zijn. Deze zaak staat los van de vermeende vermenging van conventioneel varkensvlees met biologisch vlees. Er werd een onderzoek ingesteld naar de praktijken, dat nog altijd loopt.

Begin juni diende zich een tweede zaak aan in het district Ludwigslust-Parchim. In dit geval werden de varkens met conventioneel voer vetgemest en vervolgens als biologisch aan de slachterij geleverd. Het zou in deze zaak gaan om varkenshouderij met 500 tot 1000 stuks vee. De fraude kwam aan het licht nadat er monsters van het voer werden genomen. Volgens rapporten zouden 5000 varkens onterecht als biologisch vlees in de schappen terechtgekomen zijn.

Bron: bio-markt.info

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.