Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reeks eindigt 26 september

Bijzonder theater met maaltijd op 6 biologische boerderijen

Deze zomer kun je iets bijzonders beleven op verschillende boerderijen in het land. Theater Terra Incognita brengt er theater, literatuur, muziek en kookkunst samen in de unieke locatievoorstelling 'Zeyde. Kroniek van een onvervulde liefde'. Het stuk is gebaseerd op de roman 'De vier maaltijden' van Meir Shalev.

Je ziet de voorbereidingen van een Joodse bruiloft in volle gang. Terwijl de kok een feestmaal bereidt en de violiste zich warm speelt, ontvangt de ceremoniemeester al de eerste vroege gasten. Wie gaan er hier trouwen? Wat is er aan voorafgegaan? Tijdens de voorstelling word je meegenomen in de fantastische vertelling van het onsterfelijke jongetje Zeyde, zoon van drie vaders. Het wachten staat centraal in dit verhaal; wachten op levensvervulling, op de grote liefde, op de bruid… Het zou geen theater zijn als niet alles anders blijkt dan gedacht. Maar in voor- of tegenspoed: Het leven moet gevierd worden.Alle zintuigen komen aan bod op de prachtige boerderijen, die nog volop in bedrijf zijn. Vervuld van liefde en verwarring, met fantastische beelden en klanken, vol vragen en… met heerlijke gerechten in je geheugen én buik, keer je terug in de dagelijkse realiteit.

Theatermaker Marius Gosschalk speelt in deze voorstelling samen met sterkok Bas Sloot en improvisatie-klezmer- en jazzvioliste Tessa Zoutendijk. De regie is van Harm Ydo Hilberdink.

De reeks voorstellingen begint op zaterdag 23 en zondag 24 mei bij Boer Kok in Hoogland. Hierna staat de voorstelling op de biologische boerderijen De Genneperhoeve in Eindhoven (27 juni), De Wolfskuil in De Steeg (4 en 5 juli), De Stadshoeve in Amsterdam-Noord (30 augustus), Hoeve Ackerdijk bij Delft (12 september) en De Koningshoeve in Spaarnwoude (26 september).

De aanvangstijden in de namiddag verschillen, afhankelijk van de eventuele melktijd.

Klik hier
voor de flyer.

Voor meer informatie en kaarten (uitsluitend online): www.theater-terra-incognita.nl
Publicatiedatum: