Kempisch Landvarken heeft voor de winkelier een ambachtelijke biologische achterham in consumentenverpakking op de markt gebracht. Eén van de winkels waar de ham al ligt is de boerderijwinkel van de familie Buijs in Bilthoven. In zijn winkel wordt de achterham vooral verkocht voor bij de asperges die Johan Buijs zelf teelt.
"De achterham heeft een THT van 28 dagen en is dus vanwege zijn verpakking lang houdbaar. Het is een gekookte achterham die volledig ambachtelijk is gemaakt. Daardoor is de ham ook lekker zacht van smaak", vertelt John van Lieshout.
Winkeliers die interesse hebben in producten van het Kempisch Landvarken kunnen contact opnemen met John, via www.kempischlandvarken.nl.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Zoetwaterbassin campingeigenaar redmiddel voor Zeeuwse boeren
- "We hebben te maken met een groot aantal problemen, dat kan je niet met een luchtwasser of een emissie-arme vloer oplossen"
- Leverancier van kant-en-klare guacamole zoekt afnemers voor restvoorraad
- Nederlandse bio-kazen slepen kampioenschap en medailles in de wacht tijdens internationale kaasawards
- Kan kleinfruitteler bij gebrek aan bio-plantgoed zelf goed plantgoed vermeerderen?
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-12 Vlaamse bio-boer verkoopt vleespakketten van eigen Hereford-runderen
- 2022-08-10 Landbouwministerie VS voert biologische dierenwelzijnsnormen opnieuw in nadat Trumps regering die schrapte
- 2022-08-10 Bioboer John Reimert wint Mooiste Modderpoel-verkiezing 2022
- 2022-08-08 Is biologisch vlees echt lekkerder?
- 2022-07-18 Twee biologische boeren in de race voor Mooiste Modderpoelverkiezing 2022
- 2022-07-13 Bio-pastasaus met verse venkelworst gaat internationaal
- 2022-07-08 Onderzoek: '80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens bevat plastic'
- 2022-07-08 Boer Bas verzamelt financiering voor nieuwe stal via crowdfunding
- 2022-07-04 Afrikaanse varkenspest komt steeds dichterbij
- 2022-07-01 "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- 2022-06-29 Odin zet vol in op hanenvlees
- 2022-06-28 Past het dier nog op ons bord?
- 2022-06-23 Brede belangstelling voor open dag Exterkate Biologische Varkenshouderij
- 2022-06-16 Iedereen aan de krekels en meelwormen
- 2022-06-14 Biologische boeren met Jersey koeien gezocht
- 2022-06-13 Vlaamse minister op bezoek bij BioVar.be
- 2022-06-13 De Groene Weg viert haar 40-jarig jubileum
- 2022-06-03 Natuurlijk gedrag stimuleren in alternatieve huisvesting bevordert welzijn varkens
- 2022-06-03 Biologische salami en gekookte en gerookte ham gepresenteerd tijdens PLMA
- 2022-05-30 Uitbraak Afrikaanse Varkenspest bij biologisch varkensbedrijf in Baden-Württemberg