Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen bio-AGF uit eigen land in Roemeense supermarkten

Grote supermarkten in Roemenië verkopen geen biologische groenten en fruit uit eigen land. Er is slechts één merk van biologische melk te vinden in de schappen van de lokale supermarkten en hypermarkten, die zijn opgenomen in de recente WWF Retailer Scorecard studie. Deze editie van de studie analyseert de milieuprestaties van de top 11 FMCG-verkopers in Roemenië: Auchan, Billa, Carrefour, Cora, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro, Profi, Penny Market en Selgros.

Uit het onderzoek blijkt dat de markt voor Roemeense groenten en fruit zonder biologische certificering wel is verbeterd. Deze groep neemt nu 55% in van alle groenten en fruit, die wordt verkocht in lokale supermarkten en hypermarkten. Uit de studie is ook gebleken dat geen van de supermarkten Roemeense groenten en fruit uit biologische teelt verkoopt.Er is wel een lichte verbetering voor producten met een MSC (Marine Stewardship Council)-certificering. De resultaten voor ecologische wasmiddelen bleven ongewijzigd ten opzichte van het voorgaande jaar. Slechts drie van de supermarkten verkoopt dergelijke producten in hun schappen.

Retailer Scorecard onderzoekt supermarkten door te letten op zeven belangrijke sectoren die een impact hebben op het milieu en de samenleving. Hieronder vallen seizoensgebonden groenten en fruit, zuivelproducten, eieren, vis, wasmiddelen, wegwerppapier en het milieubeleid. De hele studie (in het Roemeens) is hier te vinden.
Publicatiedatum: