Wim Thomassen heeft alle begrip voor vogelgriepmaatregelen

"Kippen zijn snel gewend geraakt aan gesloten staldeuren"

Tholen - De ophokplicht voor bedrijfsmatig gehouden pluimvee is nog altijd van kracht. Hierdoor zijn dus ook de biologische legpluimveehouders genoodzaakt om hun kippen binnen te houden. Dit terwijl de biologische kippen gewend zijn om wanneer ze dit willen de buitenlucht in te gaan. Wim Thomassen, voorzitter van Biomeerwaardekip, en legpluimveehouder in Overberg, vertelt desgevraagd wat meer over de huidige stand van zaken op zijn bedrijf: "Er zijn ons natuurlijk wel wat beperkingen opgelegd, maar tot nu toe vallen de gevolgen mee."

Zijn kippen zitten momenteel allemaal noodgedwongen binnen, maar hij geeft aan dat ze hier weinig last van hebben. "Ze blijven wel vaker een dagje binnen, bijvoorbeeld wanneer er sneeuw valt in de winter. Ze zijn snel gewend geraakt aan de gesloten staldeuren. Ook kunnen onze kippen in de koude scharrelruimte genieten van wat frisse lucht dat door het gordijn komt."

Wim heeft alle begrip voor de genomen maatregelen na de vogelgriepuitbraak: "Het kan niet anders dan op deze manier. Dat is ook goed. Uiteraard hoop ik wel dat de ophokplicht binnen afzienbare tijd weer opgeheven zou kunnen worden. En dat alles weer een stuk rustiger zal worden in de sector."

Voor meer informatie: mts.thomassen@solcon.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.