Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe veredelingstechnieken in de biologische sector?

Op dinsdag 2 december richt het Bionext College zich op de laatste stand van zaken rondom veredelingstechnieken. Er wordt ingegaan op nieuwe veredelingstechnieken zoals cisgenese en reverse breeding; wat houden ze in en waarvoor worden ze toegepast? Welke regels gelden rondom gentechnologie in de biologische landbouw en wat betekent dat voor deze nieuwe technieken? Wat is de waarde van een gentechvrije biologische landbouw? En hoe staan consumenten tegenover veredelingstechnieken? De specialisten zijn aanwezig om u erover te informeren.

Titel: Nieuwe veredelingstechnieken in de biologische sector.
Datum: Dinsdag 2 december, van 13:00 tot 17:00 uur.
Locatie: Kraaybeekerhof, Driebergen.
Kosten: 50 euro per persoon voor leden van bij Bionext aangesloten organisaties (Biohuis, VBP en BWV) en 100 euro voor personen/organisaties die (nog) niet bij Bionext zijn aangesloten. Er kunnen maximaal 2 personen per bedrijf deelnemen voor het kortingstarief. Dit is inclusief een reader.
Inschrijven: Uiterlijk dinsdag 25 november 2014 via dit inschrijfformulier.

Programma

Michel Haring, professor plantenfysiologie bij de Universiteit van Amsterdam, geeft uitleg over enkele nieuwe veredelingstechnieken; wat houden ze in en waarvoor worden ze toegepast? Daarnaast zal hij ingaan op de voor en nadelen van het gebruik van protoplastfusie.

Maaike Raaijmakers, projectleider bij Bionext, geeft een inleiding over de politieke discussie rondom de nieuwe veredelingstechnieken. Daarnaast zal zij kort ingaan op de publieke en private regels ten aanzien van het verbod op gentechnologie in de biologische landbouw.

De waarde van een gentechvrije biologische landbouw wordt toegelicht door Edith Lammerts van Bueren, werkzaam bij het Louis Bolk Instituut en hoogleraar biologische veredeling bij Wageningen Universiteit. Zij reflecteert op veredelingstechnieken afgezet tegen de waarden van de biologische landbouw en het belang van keuzevrijheid.

Manuel Hutten, Quality Assurance Manager bij Eosta, licht toe hoe zij als handelsbedrijf inspelen op de wensen van afnemers ten aanzien van gentechvrije biologische voeding.

Voor wie interessant?

De bijeenkomst richt zich op alle mensen die beroepsmatig in de biologische sector werkzaam zijn en meer willen weten over dit onderwerp.
Publicatiedatum: