Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweden: alleen nog biologische bananen bij City Gross

Met ingang van maandag 10 november verkoopt City Gross enkel nog biologische bananen. Hiermee is City Gross de eerste grote Zweedse supermarktketen die dit doet in al haar winkels. Hiermee proberen ze tegemoet te komen aan de groeiende interesse in milieuvriendelijke producten en hopen ze dat andere supermarkten hun voorbeeld zullen volgen. 

Vanaf juni heeft City Gross de verkoop van biologische bananen getest in twaalf winkels. Dit nadat geregistreerd werd dat er een aanzienlijke groei was in de vraag naar biologisch geteelde producten. Biologische bananen zijn ongeveer even groot als de conventioneel geteelde bananen. Ook het prijsverschil is geleidelijk afgevlakt.City Gross verkoopt bananen in bulk of in zakken. Er wordt geschat dat ongeveer de helft van de bulkverkoop zal bestaan uit KRAV-gecertificeerde bananen en de rest uit de EU-gecertificeerde bananen.
Publicatiedatum: